Kötelező előnevezés mellett


TELJESÍTMÉNYTÚRA – Új túratáv a Mátrabércen

A gyöngyösi Hanák Kolos Turistaegyesület, Gyöngyös Város Önkormányzatának és Szurdokpüspöki Önkormányzatának a támogatása mellett rendezi meg április 8-án, szombaton Szurdokpüspöki rendezvényközponttal hagyományos Mátrabérc országos teljesítménytúráját.

A nagyszabású szabadidősport rendezvény leghosszabb távja 55 km lesz, miközben a túrázóknak 3126 méter össz-szintkülönbséget is le kell küzdeniük. A részvevők Sírok-Kőkútpusztáról indulva kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, Kékestetőre, majd a Nyugati-Mátra hegygerincén végighaladva a Muzsla csúcsától ereszkednek le a meredek köves ösvényen Szurdokpüspöki Általános Iskolához, ahol a kiépítésre kerül a rendezvény központja. Idén egy helyből, jelen esetben Szurdokpüspökiből induló és szintén oda visszatérő rövid túratáv teljesítésre is lehetőséget biztosít a két főrendező Molnár Szilárd és Molnár Tamás. Az első ízben lebonyolítandó Koncsúr kör teljesítménytúra távja 14 km lesz, ahol részvevőknek közel 700 méteres szintkülönbséggel is meg kell birkózniuk. A szabadidősport rendezvény így idén már négy önálló nevet is viselő: Mátrabérc (55 km), Hanák Kolos(36 km),Muzsla(26 km), Koncsúr kör(14 km) teljesítménytúrákból fog állni. Minden túratávra az egyesület honlapján április 7-ig, kötelező előnevezést leadni.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény napján Szurdokpüspökiből a három táv rajtolási helyére Sírok, Kékestető, Galyatető ezúttal is külön autóbuszok sokassága fogja kiszállítani a rajt helyszínére a benevezett túrázókat.

A leghosszabb Mátrabérc 2017 teljesítménytúra útvonala a következő: Sirok-Kőkútpuszta ─ Oroszlánvár – Kékes- Mátra-nyereg – Csór-hegy – Galyatető – Mátraszentlászló- Ágasvár- Mátrakeresztes – Muzsla – Szurdokpüspöki. Szintidő:13 óra. Rajt 6-7 óra között.

A Mátrabérc túrával párhuzamosan, annak Kékestető – Szurdokpüspöki szakaszán lesz a Hanák Kolos teljesítménytúra. Rajt 8-10 óra között, szintidő: 9 óra, majd a Galyatető -Szurdokpüspöki útvonalon kerül lebonyolításra a Muzsla teljesítménytúra ahol ez első túrázókat 9 órakor indítják el. Nekik 6,5 órás szintidőt szabtak meg a túratáv teljesítésére. Mindezek mellett az új Koncsúr kör túratávra jelentkezőket Szurdokpüspökiből 10 -11 óra között indítják el. A túrákon részvevőknek a táv közben többször, valamint a célban frissítőt adnak. A szintidőn belül érkezők kitűzőt és oklevelet, a szintidőn túl célba érkezők pedig emléklapot díjazásban részesülnek. A túra rendezvényről bővebb felvilágosítást az info@matraberc.hu honlapon lehet beszerezni.

Cz.Zentai

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s