Otthonról is lehet


SAKK – Internetes sakkoktatás

A salgótarjáni származású, jelenleg Budapesten élő korosztályos Európa –bajnok, FIDE mester a Pénzügyőr SE NB I-es játékosa, Istvanovszki Martin a Dargon Sakk Egyesület keretén belül internetes sakkoktatás indít. Ezt a lehetőséget elsősorban azoknak ajánlja, akiknek nincs lehetőségük egyesületben tanulni, magántanárhoz járni, vagy csupán csak többet szeretnének foglalkozni a sakk sportággal.

Az oktatás félig interaktív lesz. A tanulók cseten kérdezhetnek, amire a FIDE mester válaszol. A tervek szerint két különálló csoportra fog tagolódni a sakkoktatás, középhaladóra, aki stabilan, magabiztosan ismeri a sakkjáték szabályait, valamint haladóra, ahol az érintett már értékszámmal rendelkezik, aktívan versenyzik.

A sakk tananyag felépítése során jelentős mértékben a középjátékkal fognak foglalkozni, így a klasszikus partik elemzése, állásértékelés, stratégia, dinamika, statika, támadási típusok, figurák helyzete stb., de szó lesz a megnyitásról a végjátékról is.

Az érdeklődők számára az újszerű online sakkoktatást két módon lehetséges igénybe venni, élő adásban és felvételről. Az oktatás díja 1000 Ft/óra.

Mindkét csoportnak heti 3×1 óra oktatás van tervezve. Az oktatás teljes anyagát, fejlődéshez szükséges házi feladatokat elektronikus úton istvanovszki.martin.92@gmail.com kapják meg a „tanulók”.

Istvanovszki Martin úgy gondolja, a részvevők számára megküldött anyagok tanulmányozásával a feladatok elvégzésével az érintetteknél gyors fejlődés érhető el.

 Forrás: Cz.Z.J.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s