Ügyesen körbefutották a Balatont


ATLÉTIKA – 10. Spuri Balaton Szupermaraton

A Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton jubileumi 10. versenyén az időjárás is a legjobb formáját hozta, a négynapos tókerülő verseny egyéni, páros és csapatban versenyző indulói valódi tavaszi időjárásban állhattak rajthoz. A szupermaratont sikeresen teljesítő versenyzők összesen 193,3 kilométer megtétele után érkeztek vissza Siófokra. Két salgótarjáni érem is született a hétvégén.

2017_0023_31_2599_12

Simon Edina (SAC) harmadik hölgyként kerülte meg a Balatont

Az egyéni versenyben induló Simon Edinára is ez a közel kétszáz kilométeres penzum várt, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) versenyzője végül a harmadik helyen ért célba, korcsoportjában viszont nem talált legyőzőre.

– Edzőm, Lőrincz Olivér olyan alacsony pulzust írt elő a versenyre, amilyenen az edzések laza részét és a regenerációs tréningeket szoktam futni. Az első napon nagyon nehezemre esett, hogy betartsam az előírásokat. Lassítottam, amikor kellett, nem figyeltem a mezőnyre, csak saját magamra. Nagyon lazának, könnyűnek éreztem ezt a napot.
Másnap Fonyódról indultunk tovább, és pár percnyi szünetet kellett csak tartanom, gyomorproblémák miatt. A szigligeti cél előtt 200 méter meredek várt rám, de harmadik nőként értem aznap célba. Sajnos azonban az összetettben nem sikerült átvennem még a dobogós helyet, két perc hiányzott hozzá.
A harmadik nap várt ránk a legrövidebb etap, egy maraton. Rendben volt a gyomrom és a lábam, fáradtnak sem éreztem magam. Fogytak a kilométerek, viszont jöttek az emelkedők is, és tűző napsütés. Végül futottam egy 3;36 órás maratont ezen a dombos pályán, az egyéni csúcsom egyébként síkon 3;32. Az utolsó nap előtt feljöttem az abszolút harmadik helyre.
A záró napon közel ötven kilométer várt ránk, Balatonfüred és Siófok között. Mentem a megbeszélt tempóban, de már fájdalmas volt. Erős hideg szembeszél fogadott, volt, amikor majdnem lesodort az útról. A célban elégedetten láttam, hogy közel hasonló átlagot tudtam futni még a negyedik napon is – értékelt a közel 17 órás futást követően Edina.

Király Amanda Öböl fm 17

Király Amanda (SAC) több mint kétszáz hölgy között lett második félmaratonon

Csapattársa, Király Amanda a rendezvény egyik betétfutamát, egy félmaratont vállalt a hétvégén, és végül a több mint kétszáz hölgy között a második helyet szerezte meg.

– Az idei első versenyem különlegessége az volt, hogy a cél a szigligeti vár alatti parkoló volt, amit az utolsó pár száz méteren kellet megfutni. Végig együtt haladtam a tavalyi harmadik helyezett lánnyal, egy tempót mentünk, mintha megbeszéltük volna. A tizenötödik kilométerig még a negyedik és ötödik helyen haladtunk, amikor szépen elkezdtük előzni riválisainkat, és a végére sikerült a második és harmadik helyre kerülnünk. Az utolsó másfél kilométeren kettőnk között dőlt el a második hely sorsa, amit végül az emelkedőn sikerült megszereznem. Összességében egy nagyon jó sikerült verseny volt, amit az erős szél sem tudott befolyásolni – mesélte a SAC futója.

A pásztói kötődésű Zólyomi Kinga ugyanitt nyolcadik lett, de Rétságról és Berkenyéről is érkezett futó. A MaratonFüred elnevezésű betétfutamon a salgótarjáni Sándor Gyula a 11. helyen ért célba a férfiaknál.

Nógrádi eredmények.

Balaton Szupermaraton.

Nők (57 induló): 3. (korcsoportjában 1.) Simon Edina (SAC) 16;55:31 óra.

MaratonFüred.

Férfiak (83): 11. Sándor Gyula (Salgótarján) 3;18:22 … 64. Fodor Gábor (Karancsberény) 4;36:17.

Öböl Félmaraton.

Nők (218): 2. Király Amanda (SAC) 1;35:20 … 8. Zólyomi Kinga (Pásztó) 1;41:43 … 34. Menderné Kovács Katalin (Pásztó) 2;00:32 … 87. Ellenbach Márta (Rétság) 2;12:19 … 149. German Veronika (Berkenye) 2;21:23.

Férfiak (336): 235. Mender Róbert (Pásztó) 2;09:06.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s