(E)mesés hétvégék


PÁRBAJTŐRVÍVÁS – Szép salgótarjáni eredmények

Nagyüzem van utánpótlás párbajtőrözőinknél, szinte minden hétvégére jutott egy-egy verseny, ahol helyt kellett állni. A salgótarjániak legjobbja, Majcher Emese – bár még időnként itthon iskolázik – egy ideje a BVSC színeiben versenyez, a Galba Árpád Vívóegyletet Gajdár Fanni és Eszter képviselte.

Olimpici GP, 3. forduló

17474303_269684023487445_59722330_o

Majcher Emese kapja a tanácsokat

A Vasas Fáy úti telepének felújítása miatt a fiatal párbajtőrözők rövid kényszerpihenő után folytatták a versenysorozatot. A csoportkörök 57 újonc lány nevezésével kezdődtek meg. Emese öt győzelemmel és egy vereséggel a kilencedik helyen került fel az egyenes kieséses táblára. A 12-be jutásig könnyedén jutott el (15-1, 15-7, 15-11), majd itt az a Szarvas Rita jött, aki jó barát, de ugyanakkor „mumus”. A kiegyenlített háromszor hárompercnyi vívás végén 14-14-es állásnál Emese volt a kedvezményezett, de hibázott, amit ellenfele tusra váltott, így 15-14 lett a végeredmény. Nem volt veszve semmi, mert vigaszágon még volt esély bekerülni a legjobb nyolcba. Kétséget nem hagyva, 15-10-es győzelmével folytathatta. Ezzel a kis kitérővel Emesét újra összesorsolták Ritával, de most kiegyenlítettségről szó sem volt. Folyamatosan nyomást gyakorolt ellenfelére, akinek „futnia” kellett az eredmény után. Alig több mint hárompercnyi tiszta vívás után, 15-13-as győzelemmel a dobogó már megvolt, és jöhetett az elődöntő. Különösebb izgalmat ez az asszó sem hozott, és ha az előző győzelem gyors volt, akkor ez villámgyors. Változatos, dinamikus mozgással 15-12-re Emese nyert. A kérdés már csak az maradt, hogy arany-, vagy ezüstérem lesz-e a vége. Ezüst lett. Fájó vereség volt, de a második helyért járó pontokkal átvette a ranglista első helyet. Fanni (3/6; 15-14, 6-15) ebben a korcsoportban a 30. helyen zárt.

Egy nap pihenő után jöhettek az idősebbek. Hasonló létszámmal, 61 serdülő lánnyal kezdődött a verseny. Emesénél most is becsúszott a körben egy vereség (5/1). A végállomást a nyolcba jutásért vívott asszó jelentette, így 12. helyen zárta a versenyt. Fanni (2/5; 12-15) 40. lett.

Kadet egyéni ob

Emesének rövid pihenés és vírusfertőzéssel a 17 évesek között kellett helytállni, ez egyben „válogató” is volt a csapatbajnokságra. Eredményességre vonatkozó elvárás nem volt, de kimondatlanul ott lógott a levegőben, hogy a három biztos csapattag mellet Emese lehet a negyedik a csapatban. A kadeteknél 76 hölgy között Emese a csoportkör után (3 győzelem, 3 vereség) a 40. helyen került az 58-as táblára. A 32-be jutás nem sikerült (12/15), bár saját elmondása szerint is meg tudta volna csinálni, ha bátrabban vív. Egy helyet visszaesve 41. lett, negyedik legjobbként hozva a kötelezőt, így bekerült a csapatba.

A galbások közül Eszter 63. (1/6), Fanni 72. lett (0/6).

Kadet csapat ob

Tizenkét csapat adott le nevezést az országos csapatbajnoki cím megszerzésére. Budapesten a BVSC-s lányok először a MTK csapatával vívtak, aminek oszlopos tagja volt a friss egyéni bajnok is, akit sikerült közömbösíteni és így 45-42-re, kimondottan jó vívással nyerni. A következő ellenfél a békéscsabaiak voltak. Hogy mitől is erős ez gárda arra az egyéni ranglista első, harmadik és hatodik helye ad magyarázatot. Az ötödik asszóig együtt haladtak, de innen már lassan-lassan ellépet az ellenfél (37-45). A vereség okozta sebek gyógyítására sok idő nem maradt, mert jött a bronz meccs a Vasas egyes számú csapata ellen. Változatos, könnyed vívással 45-38-ra utasították maguk mögé a fővárosi riválist, ezzel megszerezve a csapat bronzot.

10959370_10150485452319946_8081984073291136162_n

Majcher Emese (balra) szép találatot visz be

Junior egyéni országos bajnokság

Újabb hét, újabb erőpróba várt a még csak 13 éves Emesére a budapesti junior ob-n (U20-as korosztály). A 91 indulóból a csoportkört a 21. helyen zárta (4 győzelem, 1 vereség), megelőzve klubjának válogatott és Heraklész kerettagjainak többségét is. A táblán elért két győzelmével (15-11, 15-12) gyorsan a 16 között találta magát. A 8-ba jutás azonban már nem sikerült, 9-15-ös vereséggel a 15. helyen végzett. Eredményével – amit a női válogatott vezetőedzője, Kovács Iván is kiemelkedőként jellemzett – nagy ugrást tett a kadet és junior ranglistán, ami a májusban, az előválogatókkal kezdődő jövő évi szezonra nézve bíztató. A „mesterek tanácsa” – nem éppen egyetértésben – úgy döntött, hogy most nem Emese lesz a junior ob csapat negyedik tagja.

A galbás lányok itt nem indultak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s