Barta Luca junior bajnok


ÖTTUSA – Junior országos bajnokság

A Trion SC versenyzője, a salgótarjáni Barta Luca nyerte a Diapolo junior országos bajnokság második napján megrendezett női versenyt, mely egyben Gérecz Attila emlékverseny is volt.

Barta Luca 17

Barta Luca bajnoki címet szerzett

A 16 és 21 éveseket is felvonultató bajnokság a lányoknál is válogató volt a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint válogató az Ifi „A” Eb-re és vb-re. A csütörtöki férfi versenyhez hasonlóan a vívást és az úszást a Gerevich Aladár Sportcsarnok vívó termében és uszodájában, a lovaglást a BHSE lovardájában, míg a kombinált számot a BHSE sporttelepén rendezte meg a Magyar Öttusa Szövetség.

Az öttusa szövetség beszámolója szerint az idén 18 esztendős Barta Luca nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a nap során, és ennek köszönheti a bajnoki címet, melyet 29 lány között szerzett meg. Lovaglásban harmadik lett (300 pont), az úszást a nyolcadik helyen zárta (2:15,15; 280 pont), vívásban hatodik lett 17 győzelemmel és 10 vereséggel (234 pont), míg a záró tusában 13:11,02-es időeredmény szerepelt a neve mellett (5. hely, 509 pont). Ezzel a teljesítménnyel és a megszerzett 1323 ponttal megnyerte a versenyt.

Luca bár fővárosi színekben versenyez, tanulmányai és felkészülésének egy része Salgótarjánhoz köthető.

Jegyzőkönyv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s