Több mint százan mozogtak


Húsvéti nyuszi futás és bringázás

Napos, de igen szeles időjárás fogadta a HUFEZE Sportegyesület MátRUN futócsoportjának Gáspár Szilvia által szervezett, húsvéti nyuszi futásra és bringázásra érkezetteket. A szervezők a rendezvény központját ezúttal is a Mikszáth Líceum francia tagozat épülete előtti téren építették fel, ahol Mikó Zsolt szpíker tájékoztatta a több mint száz érdeklődőt a rendezvény időrendjéről.

4 .Többségében hölgyek vettek részt nyuszifutáson

Többségében hölgyek vettek részt az idei húsvéti futáson

A helyiek mellett ezúttal szép számban érkeztek futók, túlnyomórészt hölgyek, Budapestről, Zagyvaszántóról, Hatvanból, Jobbágyiból, Szurdokpüspökiből, miközben Németországból is volt indulója (Bakallár Lilla és családja), a rendezvénynek, így nemzetközi részvételűvé vált az idei pásztói húsvéti szabadidősportos esemény.

Egy közös „Klaudia” bemelegítő tornát követően a térről rendőrségi biztonság mellett indították útjára, a járdákra kissé beszorított, olykor nyuszi füleket is viselő futókat, miközben a kerékpárosok az úttesten tekerhették végig a kijelölt útvonalat.

A közös rajtot követően a Fő úton déli irányba a Csillagtéri körforgalom után a résztvevők északra fordultak, majd a Hársfa-Baross Gábor-Nagymező-Verseny-úton becsatlakozva a Mátraszőlősi útra érték el újra a Fő út északi szakaszát, ahol ismét délre fordulva, jó négy kilométer után tértek vissza a kiindulás helyére.

3.. Bringások az úton futók a járdán

Bringások az úton, futók a járdán teljesítették a kijelölt útvonalat

A kerékpárosoknál a fürge pásztói kisgyermekek voltak a leggyorsabbak, míg futóknál elsőként a német dr. Reichert Andreas, Reichert Emily és Oravecz Szabolcs (Jobbágyi) és a hatvani futócsoport tagjai érkeztek célba. Mindenki, illetve ezúttal többnyire a családok képviselői a hatalmas célkapun való áthaladást követően Pusztainé Borbás Enikő egyedi érmét és a rendezvényt támogató cégek ajándékcsomagjait vehették át Gáspár Szilvia és Hugyecz Lívia szervezőktől. Azért csak többnyire a családok képviselői, mert ilyen, a helyszínen megnövekedett létszámra a szervezők nem számítottak. Ha már egyedi érem nem is jutott mindenkinek a részvevők – a nevezési díjként – magukkal hozott egy-egy tálca sütemény, és a szervezők által készített szendvics,tea, bő mennyiségben jutott minden idei húsvéti nyuszifutónak és bringázónak. A rendezvény lebonyolításához jól jött a város önkormányzatának, a Gyógyír Patikának, a Béres Rt.-nek, a zagyvaszántói Levendula farmnak, a pásztói Vitamin zöldség-gyümölcs nagykereskedésnek, és a 100 Forintos boltnak az anyagi támogatása, így a helyszínen sorsolás útján még hatan ajándékcsomaggal térhettek haza.

Forrás: Cz. Zentai

1..futás

Az idei szabadidős sportesemény részvevőinek egy csoportja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s