Értékes salgótarjáni érmek


PÁRBAJTŐRVÍVÁS – UP vidékbajnokság és nemzetközi verseny

A közelmúltban két rangos viadalon is pástra léptek a salgótarjáni vívópalánták. Gajdár Fanni, a Galba Árpád Vívóegylet versenyzője egy vidékbajnoki bronzzal gyarapodott, míg a már fővárosi színekben versenyző Majcher Emese Lengyelországban vívott döntőt.

Hagyományosan Szolnok ad otthont az utánpótlás párbajtőr vidékbajnokságnak. A salgótarjáni vívókat ezúttal csak Gajdár Fanni képviselhette, mivel nővére, Eszter már kadet korosztályú, míg a fővárosba igazolt, ranglista második Majcher Emese nem számít vidékinek, hiába lakik a nógrádi megyeszékhelyen. Remélhetőleg Fannit hamarosan követik majd a Galba fiataljai, akik szeptember óta készülnek, hogy versenykörülmények között is megmutathassák tudásukat. A mindig jó hangulatú versenynek 17 újonc lány vágott neki. Fanni négy győzelemmel, egy vereséggel és remek tusaránnyal a negyedik helyen kezdhette meg a táblát, ahol a döntőbejutásért vívott asszóig meg sem állt. Sajnos a szolnokiak „üdvöskéje” ellen alul marad, de Horváth Attila tanítványának bronzérmével ismét volt tarjáni dobogós a vidékbajnokságon.

Majcher Emese Lengyelország 17

Majcher Emese Lengyelországban lett ezüstérmes

Míg a felnőtt párbajtőrözők a Budapesti GP-n, addig a fiatalok a Wroclaw-i (Boroszló) ötnapos tornán szerepeltek. A 40. Challenge Wratislavia elnevezésű versenyen három korosztályban (U-15, U-13, U-11), három fegyvernemben (párbajtőr, tőr és kard), hatalmas, szinte világbajnoki színvonalú körülmények között vívhattak a fiatalok. Egyes adatok szerint 32 országból érkeztek a vívók, a verseny méretét mi sem tükrözi jobban, mint hogy női párbajtőrben összesen 462 induló volt, a másnapi fiún pedig 565. A magyar különítménynek salgótarjáni érdekeltje is volt, az U-14-es korú Majcher Emese (BVSC) személyében. A tapasztalatszerzés volt a cél, mivel hamarosan nemzetközi porondon, a család jelenléte nélkül kell Emesének szerepelnie. Az utazás előtt még sikerült régi mesterével, Vertich Tamással iskolázni egyet, aki nem bánt vele kesztyűskézzel a büki Olimpici GP-n történt betli után.

A 182 fős, U-15-ös korosztályban hibátlan csoportkör vívás után, harmadik kiemeltként vágott neki a táblának a tarjáni. A tíz magyar lányból csak Emese tudott a legjobb négybe bekerülni, ahol azzal a román ellenfelével vívott, aki a büki GP-n búcsúztatta őt. Most viszont fordult a kocka, és 15-13-ra Emese bizonyult jobbnak.

Az élőben közvetített döntő nagy izgalmat hozott. Emese az első harmad végén az orosz Raikchlina-tól négytusos hátrányban állt, amit a harmadik etap közepére egytusnyi előnyre tudott váltani. A vívóidő lejárta előtt pár másodperccel jött az orosz egyenlítés. Az egyperces hosszabbításból már csak 18 másodperc maradt, amikor az orosz ellenfél bevitte a mindent eldöntő utolsó találatot, így Emese (csoportkör: 5/5, egyenes kieséses szakasz: 15-5, 15-5, 15-9, 15-9, 15-13, 15-13, 14-15) egy értékes ezüstéremmel gazdagodott.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s