Egykori bajnokokat köszöntöttek


LABDARÚGÁS – Jubileumi sporttalálkozó

Negyvenöt esztendővel ezelőtti sikerükre emlékeztek a palotási labdarúgók.

Az elmúlt hét végén, alig zúgott fel Palotás templomának délidőt jelző harangja, sokan már ekkor elindultak a helyi sportpályára, hogy részt vegyenek a kora délutáni jubileumi sporteseményen. A község megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó együttese ugyanis éppen 45 éve, az 1971/72-es idényben megyei bajnoki címet szerzett és e napon ennek megünneplésére készültek a sportbarátok.

A sportcentrum szélén a hivatalos ceremónia megkezdése előtt kisebb csoportokba verődve nosztalgiáztak a már időközben kissé megkorosodott, de mindmáig örökifjú labdarúgók. Ezt követőn 14 órakor a megjelent ünnepeltek felsorakoztak a játéktéren, az öltöző épülete felé eső 16-os vonalára, miközben felhangzott az Újra itt van… című dal. A játékosokat Szabó Mihály a sportegyesület elnöke köszöntötte, majd név szerint felsorolta a településnek dicsőséget szerzett labdarúgók: Reichardt József, Szita Sándor, Hegyi Lajos, Szabó Ferenc, Kovács József, Varga Dezső, Kocza András, Turcsányi Ferenc, Balog Tibor, Sándor Tibor, Tóth András, Tóth János, Dévai István, Tóth Károly, Szrena Gyula, Percze János, Illés Lajos, Matiszlovics Zoltán, Krekács István, Balla István, Kovács Mihály és edzőjük Kovács József nevét.

palotás 45

Az egykori sikercsapat megjelent tagjai

– Többen már nincsenek közöttünk, így rájuk ezúttal egy-egy mécses (hatan időközben elhunytak – a szerző) meggyújtása mellett 1 perces néma tiszteletadással emlékezünk – mondta Szabó Mihály, az SE elnöke.

Volt olyan meghívott is, aki nem tudott személyesen eljönni a jubileumi eseményre, közte Bóna Zoltán, akinek kedves levelét a megjelentek előtt felolvasták. Ezt követően az elmúlt évi országos nyugdíjas Ki Mit Tud győztese Kékesi József helyi focirajongó, Szabó Ibolya Nosztalgia az 1972-es csapatról c. írását olvasta fel, miközben zenei aláfestésként Bródy János: Boldog születésnapot dala szólt.

Továbbiakban Ambrus József ízig-vérig helyi sportember elevenítette fel a palotási sporttal kapcsolatos, jó négy évtizeddel ezt megelőző élményeit, majd a Queen együttes: Mi vagyunk a bajnokok, Paul McCartney Wings Happy Birthday to you zeneszámok bejátszása alatt a bajnokcsapat tagjai, a sportegyesület akkori vezetői, támogatói, a jelenlegi csapat kapitánya, ifj. Kotasz Tibor és a születésnapos labdarúgók elismerésére került sor.

Az érintettek emléklapot a Berze pincészet által palackolt névre szóló 2015-ös évjáratú Blauburger bort és egy szintén névre szóló ingyenes pályabelépőt vehettek át a sportegyesület elnökétől. Az elismerések átvételét követően a díjazottak körbekocogták a 16-os vonalát, néhány mozdulat erejéig még zsonglőrködtek a labdával, majd a büfében egy megvendégelés, étel, ital elfogyasztása, na és a Tibor névnaposok külön köszöntése várta őket.

A négy és fél évtizeddel ezt megelőzően megyei bajnoki címet szerzett Palotási SE jubileumi sporteseménye nosztalgiázások közepette a késő délutáni órákban ért végett

Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s