Második lett Szlovákiában Pál Markó


 

MOTOKROSSZ – ESX CUP

Egy héttel szlovákiai motoros sikere után az elmúlt hétvégén ismét az országhatáron túl versenyzett a Karancskesziben élő tehetséges fiatal motoros Pál Markó, aki ezúttal a már rangosabb verseny eredményhirdetéskor a dobogó második fokára állhatott fel.

20170422_122345

Kehnecen 29 profi motoros állt rajthoz

Április 22-én, szombaton rendezték meg az ESX CUP első versenyét (Szlovákia legprofibb motokrossz versenysorozatának az első fordulóját), ahol a Profi Open kategóriában 29 versenyző állt rajtrácsra. Az időmérőn a Pál Markó volt leggyorsabb. Jött az első futam. Itt rendkívül rosszul rajtolt, de ezt korrigálva sikerült felzárkóznia és végül a második helyen motorozott célba. A második futam sem indult jól, de a felénél a nógrádi motoros megemberelte magát, átvette a vezetést, miközben 3 körrel a futam vége előtt hirtelen „leszakadt az ég”. Már csak egy kör volt hátra a futamból, amikor Pál Markó utolért egy lekörözött szlovák versenyzőt, akinek motorja a folyamatos sárdobálástól beterítette őt. Motorosszemüvegén semmit nem látott, így nem volt mit tennie menet közben levette azt. Ezt a pillanatot használta ki a mögötte haladó Jaroslav Antalic és rögtön elé vágott, így ha csak minimális időkülönbséggel, de 1.8 tized másodperccel Pál Markó összetettben lemaradt a dobogó legfelső fokáról.

20170422_183704

A dobogó második fokára állhatott fel Pál Markó

A versenyt követően a motoros édesapja Pál Szabolcs érdeklődésünkre elmondta: Az első rangos szlovák versenyünkön sokat tanultunk. Markó tempója jó, de a következő versenyre váltóáttételt, más gyújtás térképet, más típusú első gumit, és kormány markolatokat kell cserélnünk! Reméljük, a jó folytatás nem marad el

Érdekességként jegyeznénk meg, hogy a szombati Kassa melletti Kehnecen lebonyolított motokrossz viadalon 135 induló volt, ellentétben egy szokásos magyar ob futamon a sok kategória összevonások ellenére is ennek a létszámnak csak a töredéke áll rajthoz. Ráadásul a szlovák motokrossz versenyek nívósabbak, mint hazai rendezvények, de ha itthon valaki támogatásra méltónak találná a tehetséges nógrádi motorost, ő biztos nem mondana nemet a hazai szereplésre.

Pál Markó most sem pihenhet sokáig a babérjain, hisz május 7-én, a festő szépségű szepesi vár lábánál kialakított versenypályán – Spiske Vlachy – fog majd rajthoz állni.

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s