Sima SKSE-siker Baján


KOSÁRLABDA – NB I/B, férfiak, rájátszás a 17-24. helyért, 4. forduló

Idénybeli talán legjobb teljesítményüket nyújtva, a vártnál is magabiztosabban gyűjtötték be a két pontot Baján a tarjáni kosarasok. 

Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 68–84 (14–21, 18–25, 12–18, 24–20)

Baja, Német Művelődési Központ, 200 néző, vezette: Maár Gábor, Reisz Péter, Mintál. Baja: Nagy D. 5, Pálkerti T., Délity 7/3, Vukicsevics 11, MÁNDITY M. 28. Csere: Goldring 5/3, Ágfalvi B. 3, Forgács 2, Piukovics B. 7, Szabó Á. Edző: Cservék Csaba, Hosszú István. Salgótarján: HARRIS 35/15, Mucsibabics 6/3, Jakab P. 16/9, Csapai 6, Béres D. 12. Csere: Debreceni G. 2, Dániel P. 7, Benedek, Czikora, Dudoma. Edző: Molnár István. Az eredmény alakulása. 4. perc: 6–2, 8. perc: 12–19, 14. perc: 18–36, 18. perc: 26–41, 24. perc: 37–52, 28. perc: 42–58, 33. perc: 50–75, 38. perc: 64–78. Kipontozódott: Mucsibabics (38.).

DSC_0237

Harris ismét tarthatatlan volt

Az első percekben mindkét együttes próbálta ráerőltetni akaratát a másikra, ami kezdetben a 6–2-es nyitányt produkáló házigazdáknak, a folytatásban viszont az ez alkalommal már a csapat szurkolóival kialakult feloldhatatlan konfliktusa miatt a távozás hímes mezejére lépő Blaskovits László nélkül kiálló tarjániaknak sikerült jobban. Az ismét remek formában pattogtató Harris vezette piros-feketék a nyitó negyed derekán egy 13–2-es etappal ragadták magukhoz a kezdeményezést, s ekkor megszerzett hétpontos előnyüket a kisszünetig különösebb gond nélkül meg is őrizték. A rövid pihenőt követően a bajaiak zónavédekezéssel próbálták kizökkenteni ritmusukból a rég nem látott hatékony, összeszedett játékkal előrukkoló Molnár-tanítványokat, ám ezen tervüket Jakab és Harris gyors egymásutánban célba találó négy távoli „bombája” hamar szertefoszlatta. Remek triplázásának köszönhetően az SKSE együttese a félidő hajrájához közeledve már csaknem húsz egységgel tartott előbbre, s bár a szívósan küzdő Sugovica-partiak a lefújásra némileg közelebb settenkedtek, a mieink magabiztos vezetését az égvilágon semmi sem veszélyeztette (32–46).

Az elsőhöz hasonlóan a második húsz percet is valamivel jobban kezdték azonban a főként a rutinos Mándity Máté hatékony centerjátékára építő hazaiak, 42–52-nél például már csupán tíz pont választotta el egymástól a csapatokat. Csakhogy ekkor az ellenállhatatlanul és igen sokoldalúan kosárlabdázó Harris (35 pont, 12/17-es mezőny- és 5/8-as triplamutatóval, illetve 6/6-os büntetőzéssel, 14 lepattanó, 8 labdaszerzés, 4 gólpassz, kimagasló, 58-as teljesítményindex) megint begyújtotta a rakétákat, s a harmadik és negyedik periódus fordulóján egy lehengerlő, 23–4-es rohamra vezette a nem csak okosan és taktikusan, de helyenként kimondottan tetszetősen játszó tarjániakat. Dániel kettő plusz egyes akcióját követően, 46–75-nél, már majd’ harmincpontos szakadék tátongott a felek között, amivel a találkozó sorsa gyakorlatilag végérvényesen el is dőlt. Az SKSE szakmai stábja ezáltal a hátralévő időben már sokkal bátrabban kísérletezgethetett, s bár a finisben mindez azért némileg az eredmény rovására ment (16–6-os hazai futás az utolsó öt percben), a vártnál is magabiztosabb idegenbeli sikerből így legalább a gárda fiataljai is aktívan kivehették a részüket. A sorrendben hatodik győzelmüket begyűjtő, s ezáltal vezető pozíciójukat tovább erősítő piros-feketék szerdán Sopronban, a SMAFC-NYME vendégeként folytatják, az apróbb döccenők ellenére, eddig felettébb meggyőzőnek mondható rájátszásbeli szereplésüket.

Hosszú István: – Sajnos azt kell mondjam, a vendégek a mai napon sokkal jobban akarták a sikert mint mi, ráadásul a tarjániak több jó egyéni teljesítményt is tudtak felvonultatni.

Molnár István: – Megfelelő hozzáállással lépett pályára a csapat, mindenki segítette a másikat. Most tényleg öröm volt nézni a játékunkat.

sesetab

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s