Remekeltek a Zenit futói


ATLÉTIKA – V. Hegyifutó félmaraton és maraton ob

Szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi-és Terepfutó bizottság megbízásából az Egri TC Felsőtárkány, Szikla-forrás környékén, a hagyományos útvonalon bonyolította le az 2017. évi V. Hosszútávú Maratoni Terepfutó Országos Bajnokságot. A rendezők a   „Török út” nyomvonalán egy 8,1 km-es pályakört jelöltek ki, így a versenyen a felnőtt, illetve a korosztályokra bontott szenior korú futók különböző távokat választhattak maguknak.

Szöllős András hegyifutó

Szöllős András Zenit SE

A körönként és futamonként az időellenőrzést a tájékozódási futó sportágban használatos SportIdent rendszerrel oldották meg. Elsőként, 9 órakor a maratoni táv 42,2 km indulói rajtoltak el, majd két órával később a rövidebb távokon már nógrádi részvevőkel futottak ki a bükki terepre a félmaratoni ob-ra nevezők. Az idei hosszútávú országos bajnokságon jól szerepeltek a salgótarjáni Zenit SE sportolói közül félmaratoni távon Behan Anikó (abszolút 2., futam 1.), Széll Tamás (abszolút 6.) mellett a nógrádi érdekeltségű futók közül a berkenyei Sági József abszolútban a 9., helyen végzett, míg maratoni távon a pásztói Zólyomi Kinga (Csömör SK) első lett.

A 16,2 km-es betétszámban, nőknél a karancslapujtői dr. Lukács Tünde a 6. helyen érkezett célba. Férfiaknál az elmúlt évi terepfutó világbajnokságon hazánk és a tarjáni egyesület színeit képviselt Szöllős András a C futamban, illetve abszolútban ért el fölényes győzelmet.

A legrövidebb 8,1 km-es távon a berkenyei Sági Barbara VISE Vác színeit képviselve a 3. helyen érkezett célba.

Eredmények:

Maraton-ob (42,2 km, 1625 m szintkülönbség, 9 időellenőrző pont) Nők: 2. („B” futam 1.) Zólyomi Kinga Csömör Sport 4:27:02 óra.

Félmaraton ob (21,1 km, 975 m szintkülönbség, 14 ell.). Férfiak: 6. Széll Tamás Zenit SE 1:30:43. Nők: 2. (B futam 1.) Behan Anikó Zenit SE 2:04:18

Szenior férfiak (B futam): 7. Gombolai László Bgy. Vitalitas SE 2:57:09

Táv (16,2 km, 650 m szint, 3 ell.). Férfiak: 1. Szőllős András Zenit SE 1:17:49

Nők: 6. dr. Lukács Tünde Karancslapújtő 1:59:36

Táv (8,1 km 325 m 1 ell.): 3. Sági Barbara VISE 47:23

Forrás: Cz.Z.J.

FOTO: JÓZSA ANDRÁS felvétele

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s