Futós hét Salgótarjánban


3. Pünkösdi félmaraton és 2. Tarján Acél

Június eleje több helyi rendezvényt is kínál a futást szerető salgótarjániaknak. A június 5-ei 3. Pünkösdi félmaraton jó pár újdonságot tartogat, míg a második Tarján Acél akadályfutást június 10-én rendezik majd meg.

pünkösddsc_0170

Pünkösdhétfőn három táv vár, keresztül a városon

A már harmadik alkalommal rendezendő pünkösdi futással a félmaratoni országos csúcstartó Kadlót Zoltán pályafutása előtt is tisztelgünk. Az idei újítások között szerepel, hogy a részvétel most először ingyenes, a futással egy jótékonysági akciót támogathatunk. A nap során összegyűjtött adományokkal ugyanis hozzájárulhatunk a mátraszelei diákotthon felújításához. A másik fontos újdonság az, hogy a fő számot, a 21 kilométeres félmaratont két-, és negyfős váltókban is teljesíthetjük majd, a legkisebbekre 500 és 1000 méter vár. A leghosszabb penzum az Uzonitól indul, a város központján át a Tóstrandot is érintve ér vissza a rajthoz. Érdemes tehát készülni, a rendezvény honlapján (www.kadlotfelmaraton.com) már lehet regisztrálni!

Némi szusszanást követően, egészen pontosan öt nappal később egy egészen más futóverseny vár minket, ezúttal Salgóbányán rendezik meg a terepakadályokkal megtűzdelt Tarján Acélt. A 12 éven aluliakra egy speciális pálya vár, a felnőttek pedig egyéniben, vagy négyfős csapatokban is nekivághatnak a pályának. A salgótarjáni eddzENIway sport klub ezúttal öt olyan helyet is kijelöl, ahol a nézők is szurkolhatnak a családtagoknak, így semmiről sem maradnak majd le. Már itt is él az előnevezés, a május 28-ig jelentkezők egy pólót is kapnak ajándékba. A részletekért érdemes felkeresni az esemény facebook-profilját.

Mindkét futóversenyt színes programok kísérik majd, és arról se feledkezzünk meg, hogy június 17-én a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál apropójából rendezendő fáklyafutásnak, egy nappal később pedig a Futapest krosszfutásának is a nógrádi megyeszékhely ad majd otthont.

tarjánacéldsc_0667

Június 10-én akadályokkal is meg kell küzdeni Salgóbányán

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s