A csoportgyőzelem már megvan


KOSÁRLABDA – NB I/B, férfiak, rájátszás a 17-24. helyért, 6. forduló

A sereghajtó Alba Fehérvár II. magabiztos legyőzésének köszönhetően már biztosan az alsóház élén zár a Salgótarjáni KSE csapata. ALBUM 

Salgótarjáni KSE – Alba Fehérvár II. 100–62 (21–11, 30–9, 22–26, 27–16)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Gál J., Rácz Zs., Menyhárt. Salgótarján: DÁNIEL P. 11, Mucsibabics 9/3, JAKAB P. 29/9, CSAPAI 18, Béres D. 10. Csere: DEBRECENI G. 19, Benedek D. 2, Czikora, Dudoma 2. Edző: Molnár István. Fehérvár II.: TAKÁCS MILÁN 22/6, Takács Martin 8/3, Nyulász 5/3, Lévi 2, SEYI 8. Csere: Csernavölgyi 7, Heinrich 5/3, Darázs 3, Körmöczi 2. Edző: Blahó Barnabás.  Az eredmény alakulása. 4. perc: 6–6, 8. perc: 14–11, 15. perc: 34–14, 19. perc: 49–19, 33. perc: 59–29, 38. perc: 67–42, 34. perc: 83–50, 38. perc: 94–59. Kipontozódott: Lévi (39.).

Album

DSC_0606

Debreceni Gergő volt a tarjániak egyik legjobbja

Nem éppen szokványos módon kezdődött a listavezető SKSE és a sereghajtó Alba Fehérvár II. szombat esti összecsapása, alig másfél perc játék után ugyanis, az odakint tomboló vihar folyományaként, teljes sötétségbe borult a tarjáni aréna. Csak jó negyedórás szünetet követően, diszkrét félhomályban, indulhatott ismét útjára a labda, s bizony a kényszerleállás után nem csak a világítótestek, de a hazai csapat tagjai is nagyon lassan melegedtek újra üzemi hőfokra. A nyitó negyed felénél csupán 7–6-ot mutatott az eredményjelző-tábla, s bár a bokasérülés miatt hiányzó Harrist remekül helyettesítő Dániel vezette piros-feketék a folytatásban sem éppen rohamtempóban gyűjtögették a pontokat, a kisszünetre azért huszonegyig így is „elvánszorogtak”. A kétszámjegyű hazai vezetésről induló második felvonásban viszont már lényegesen olajozottabban működött a Molnár-legénység támadójátéka, különösen a rövid idő alatt tizenhárom egységig jutó Jakab lendült nagy formába. Mivel pedig ekkortájt a védekezésben is jóval kevesebb volt az üresjárat, a nagyszünetre immár több mint harminc pont választotta el egymástól a láthatóan teljesen más kategóriát képviselő csapatokat (51–20).

A könnyedén megszerzett tetemes előny azonban talán túlságosan is „ellazította” a védekezést ismét hanyagolni kezdő vendéglátókat, akik a harmadik periódus első öt percében annyi pontot szedtek be, mint az egész első félidő alatt. A tizenöt mezőnykísérletükből tizenegyet értékesítő fehérvári fiatalok főként Takács Milán eredményességének, és a nem egész tizennégy esztendős Seyi hasznos centerjátékának köszönhetően végül 26–22-es részsikerrel fricskázták meg a kényelmesen kosarazgató hazai alakulatot, amely a találkozó ezen szakaszában finoman szólva sem alkotott maradandót. A záró tíz percre mindazonáltal így is csupán egyetlen fontosabb kérdés maradt: vajon elérik-e a száz pontos határt a tarjániak? A finisben ennek érdekében a hálás publikumot időről-időre látványos zsákolásokkal megörvendeztető Csapai, valamint a palánk alatt szintén ügyesen forgolódó Debreceni tették a legtöbbet, míg a „bűvös” találatot, néhány másodperccel a lefújás előtt, az első felnőtt kosarát jegyző Dudoma Tamás emelte be.

Összességében elmondható, hogy a várt eredmény született, amivel eldőlt, hogy az SKSE együttese a hátralévő két forduló történéseitől függetlenül már biztosan az alsóházi mezőny élén végez. A jövő pénteki budafoki, illetve a két hét múlva esedékes Baja elleni hazai fellépéseknek tehát már csupán a rájátszásbeli veretlenség megőrzése, valamint az ötven százalékos szezonmérleg elérése szempontjából lesz jelentősége.

Molnár István: – Nyerünk, de voltak a mérkőzésnek olyan pillanatai, amelyek nem igazán tetszettek. Nem lett volna szabad ennyi pontot kapni, igaz figyelnünk kellett a faultokra, mert elég kevesen voltunk. Most már tényleg az a cél, hogy próbáljuk meg veretlenül befejezni a bajnokság ezen szakaszát.

Blahó Barnabás: – A találkozó első felében nagyon rossz ritmusban támadtunk, gyengén dobtunk, illetve nagyon sok támadó lepattanót engedtünk a hazaiaknak, akik ezt kihasználva a félidőre harminc ponttal elhúztak. A szünet után próbáltuk felszívni magunkat, küzdöttünk, hajtottunk, aminek köszönhetően, azt gondolom, egy egészen jó második félidőt játszottunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s