Ez is megvan – ráadásban


KOSÁRLABDA – NB I/B, férfiak, rájátszás a 17-24. helyért, 7. forduló

Hosszabbításos meccsen szerezte meg zsinórban kilencedik bajnoki győzelmét a Salgótarjáni KSE együttese. 

Budafoki KK – Salgótarjáni KSE 91–95 (22–18, 18–20, 21–33, 23–13, 7–11) – hu.

Promontor u., 100 néző, vezette: Hervay, Varga-Záray, Gaál I. Budafok: Mészáros Cs. 8/6, Drevenka 9/9, LADOS 40/6, FEHÉR Cs. 12/6, VERBÉNYI 12. Csere: Mészáros B. 5/3, Tóth Sz., Fekete J. 5. Edző: Károly Máté. Salgótarján: HARRIS 16, Dániel P. 5, JAKAB P. 28/12, Csapai 7, BÉRES D. 12. Csere: MUCSIBABICS 24/6, Debreceni G. 3. Edző: Molnár István.  Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–2, 8. perc: 22–11, 14. perc: 26–26, 18. perc: 36–36, 24. perc: 48–51, 28. perc: 54–64, 34. perc: 71–75, 38. perc: 79–78, 42. perc: 88–88, 44. perc: 88–94. Kipontozódott: Fehér Cs. (42.), Béres D. (45.).

DSC_0039

Mucsibabics volt a tarjániak nyerőembere

Rendkívül cammogós tempóban, hibát hibára halmozva kezdte a péntek esti összecsapást az SKSE csapata, amit kihasználva a listavezető legyőzéséből érezhetően presztízskérdést csináló budafokiak pillanatok alatt elhúztak 8–0-ra. Mivel pedig a tarjániak játéka Molnár István villámgyors időkérését követően sem javult számottevően, a nyitó felvonás végéhez közeledve a jóval pontosabb és dinamikusabb házigazdák már több mint tíz ponttal vezettek. Ekkor azonban, nagy sokára Mucsibabicsék is megérkeztek a meccsbe, akik ennek csalhatatlan jeleként az első rövid pihenőt egy fordítást érő, 18–4-es futással foglalták keretbe (26–29). A folytatásban kiegyenlített játékkal és váltott kosárszerzéssel teltek a percek, hazai részről leginkább a mindössze tizenhét esztendős Lados, míg a túloldalon Béres és Jakab vitték a prímet. A félidő hajrájában azután kicsit „flúgos futam” jelleget kezdett ölteni a küzdelem, ekkortájt mindkét, vagy inkább – hogy a szintén gyengélkedő sípos csapatot se hagyjuk ki a sorból – mindhárom társulat teljesítményét rengeteg bosszantó hiba jellemezte. Elmondható hát, hogy valamennyi szereplő számára a legjobbkor jött a nagyszünet, melyre minimális hazai előnnyel vonulhattak a mérkőző felek (40–38).

Valóságos Mucsibabics-parádéval indult a harmadik etap: az idénybeli legjobb játékával kirukkoló hátvéd gyors egymásutánban bepörkölt két-két triplájával és duplájával hamar 44–48-ra alakították az állást az élénken kezdő tarjániak. Akik azután a játékrész második felében sem lankadtak, olyannyira, hogy a térfélcserét követően feljavuló Harris és Csapai, valamint a mindvégig remekül teljesítő Jakab sorozatos találatainak köszönhetően kevéssel az utolsó kisszünet előtt már tizenhárom ponttal álltak jobban (56–69). Csakhogy a szívós házigazdák még korántsem voltak hajlandóak elkönyvelni a vereséget, ráadásul tekintélyes előnyük birtokában a mieink érthetetlen kapkodásba, egyénieskedésbe kezdtek. A záró periódus derekára a Lados és Verbényi találataival araszoló Károly-tanítványok vissza is kapaszkodtak négy egységre, mi több, két perccel a dudaszó előtt, ha csupán egyetlen aprócska lépéssel is, de már ők jártak előbbre (79–78). A végjátékban azután Jakab villant kétszer és Béres is biztosan értékesítette a javára megítélt büntetőket, ám a parádézó Ladosnak sokadik, szinte zavartalanul elengedett középtávoli tempójával az utolsó másodpercekben sikerült a partit hosszabbításra mentenie.

A ráadás első kosarát, egy szép hárompontost, ugyancsak a Budafok ifjú reménysége emelte be, erre válaszként azonban a tarjániak, Harris, Jakab és Dániel révén, egy 10–1-es szakaszt repesztettek. A hátralévő időben pedig a mieink taktikus játékkal meg is őrizték előnyüket, így végül négypontos sikerrel zárták az alacsony színvonalú bíráskodás mellett lezajlott, küzdelmes, helyenként parázs jelenetekkel tarkított ütközetet.

Molnár István: – Az első percekben még a buszon voltunk, ám a folytatásban jó védekezéssel visszajöttünk a meccsbe, a harmadik negyedben pedig akár be is biztosíthattuk volna győzelmünket. Ehelyett a hajrában megint előjöttek az egész idényben tapasztalt egyéni hibáink, s a budafokiaknak a lefújásra sikerült kiegyenlíteni. Szerencsére azonban a hosszabbításban megint okosabban kosárlabdáztunk, mint a hazaiak, így már csak egyetlen sikerre vagyunk attól, hogy elérjük a rájátszásra kitűzött célunkat.

k17247

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s