Ismét dobogón a Skorpió


FUTSAL – NB II, rájátszás

Fővárosi sikerükkel zsinórban harmadszor bronzérmesek a tarjániak, pályaválasztóként bukta el a finálét a romhányi gárda. 

Nők, felsőházi rájátszás, 8. forduló

Készenléti Rendőrség SE – Reklám Press-Skorpió 0–2 (0–1)

Bp. Spartacus Sportcsarnok, vezette: Apkó T., Kénoszt É. KRSE: Fülöp – Viczai, Tóth E., Tóth B., Tóth Cs. Csere: Szamosy, Dura, Hugyecz, Balogh, Miklián. Edző: Szamosy Csaba. Salgótarján: Terdik – Tóth F., Mészáros, Koch, Balya. Csere: Bede Anett, Bede Anna, Molnár A. Edző: Tóth Zsolt. Gl.: Balya (17.), Koch (32.).

Skorpió bronz

A Reklám Press-Skorpió bronzérmes csapata 

Az már a fővárosi szezonzáró előtt is biztos volt, hogy győzelme esetén a dobogón végez a tarjáni együttes, a második hely megszerzéséhez ugyanakkor a Hajdúböszörmény botlására is szükségük lett volna a mieinknek. Tóth Zsolt együttese, ami rajta múlott azt meg is tette, egy remek iramú, változatos mérkőzésen tett három pontot az idény végére. Mivel azonban a rivális hajdúságiaknak sem okozott különösebb gondot a sereghajtó Kalafa idegenbeli legyűrése, a Skorpió, miként a legutóbbi két alkalommal, úgy idei szereplését is bronzérmesként fejezte be.

– Jó érzéssel fejeztük be a szezont, ugyanis az utolsó találkozónkat sikerült nagyon szép játékkal megnyernünk – nyilatkozta a vasárnapi összecsapást követően a tarjániak első gólját jegyző Balya Dorottya. – Szűkös kerettel utaztunk a meccsre, mindössze három cserénk volt, de végül ez a kis létszám lett a győzelmünk egyik oka, mivel mindenki egymásért küzdött, csapatként működtünk. Nagyon szép megoldásaink voltak az egész mérkőzés alatt, végre kijött a lépés. Sajnos a rájátszás közepén kisebb mélypontra kerültünk, s sorrendben négyszer maradtunk győzelem nélkül. Főként a helyzetkihasználásunkkal voltak ekkor problémák, de szerencsére a szezon legvégére újra formába lendült a csapat, annak ellenére is, hogy az utóbbi hetekben több játékos is kiesett sérülés miatt. Az alapszakaszban remekül teljesítettünk, 18-ból 14 mérkőzést megnyertünk, s a góllövő lista első helyezettje is a mi együttesünkből került ki. A már említett gyengébb sorozatunk miatt azonban az első helyünk a felsőházi rájátszásban elúszott, ami miatt ugyan lehet egy kis hiányérzetünk, ám a bronzérem megszerzésére így is nagyon büszkék vagyunk. Összességében, azt gondolom, sikeres évet zártunk, különösen úgy, hogy a kupában is a Final Fourba jutásért játszhattunk, és az NB I-es Tolna csak egy nagyon szoros összecsapásban tudott minket búcsúztatni. A bajnokság befejezése után sem pihenünk túl sokat, nyáron több tornán és kupán is részt fogunk venni, hogy még tovább fejlődjünk, erősödjünk, a következő szezonban ugyanis szeretnénk az idei teljesítményünket is túlszárnyalni.

 nfrv

Férfiak, Négyes döntő, elődöntő, 2. mérkőzés

Romhány SE – Szigetszentmiklós-Artiflex 1–3 (0–1)

Üllői Sportcsarnok, vezette: Wittner J., Hartung V. Romhány: Matus – Nagy G., Veres, Gregus, Ruzicska. Csere: Takács M., Pászti, Rebők, Főfai, Torma, Nagy A., Gál J. Játékos-edző: Nagy Attila. Szigetszentmiklós: Hoffer – Gergály, Dauner, Appl, Kovács G. Csere: Trautman, Urbán, Sélley, Farkas, Spáth, Fülöp, Lukács, Gál M., Gelencsér. Edző: Haffner György. Gl.: Takács M. (40.), ill. Fülöp (11.), Spáth (24.), Kovács G. (28.). Sárga lap: Gregus (10.), Főfai (33.), ill. Dauner (10.).

Az idegenben szerzett egygólos előny birtokában a romhányiak az első pillanattól a játék lassítására, a labda megtartására törekedtek, s ennek érdekében kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek be. Ez a meglehetősen kétélű taktika azonban az első félidő derekán, illetve a második félidő elején is megbosszulta magát, a Szigetszentmiklós ugyanis két labdaeladást is üres kapus találatokkal büntetve a maga javára fordította az összesített állást. Az utolsó tíz perchez közeledve ráadásul újabb gólt találtak a vendégek, s bár a hátralévő időt gyakorlatilag végigrohamozták, a rengeteg helyzetet elpuskázó nógrádiaknak ezt követően már csupán a szépítés jött össze. A kuparendszerű párharcot ezáltal 5–4-es összesítéssel a szigetszentmiklósiak nyerték, így ők maradtak versenyben az aranyéremért és az élvonalbeli tagságért.

Nagy Attila: – Az eltervezett taktikát ezúttal nem sikerült maradéktalanul megvalósítanunk, pedig amit kidolgoztunk, működött, hiszen ellenfelünk korántsem volt olyan veszélyes, mint az első mérkőzésen. Sajnos két hibánkat kihasználva a második félidő elejére így is kétgólos előnyt szereztek a vendégek, aminek következtében a folytatásban változtatnunk kellett játékunkon. A hátralévő időben ugyan számos lehetőségünk adódott a gólszerzésre, de minden labdánk kifelé jött. Összességében elmondható, hogy játékban ezúttal nem voltak jobbak a szigetszentmiklósiak, akik azonban minden hibánkra kíméletlenül lecsaptak. Gratulálok nekik a döntőbe jutáshoz!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s