Itthon „sepertek” tornászaink


TORNA – Versenyeken a Gagarin DSE fiataljai

A közelmúltban három versenyen álltak szerhez a salgótarjáni Gagarin DSE tornászai, Ringeisen Andrásné csapata a szokásos nyári táborral zárja majd le a szezont.

Krizsán Lara

Krizsán Lara két emlékversenyen is győzött

A viadalok sorát a diákolimpia országos elődöntője nyitotta meg. A fővárosi Tornacsarnokban a IV. korcsoportos salgótarjáni lányok 14 csapat között a negyedik helyen végeztek, mindössze két tizeddel(!) lemaradva a dobogóról, így nem jutottak a fináléba. A roppant erős, kiegyensúlyozott mezőnyben a torna fellegvárának számító Szombathely nyert, így sikerként is felfogható a nógrádi szereplés, figyelembe véve a két iskola felkészülési körülményeit. A II. korcsoportból idén többen is felkerültek az idősebbekhez, a maradék két tagot fiatal újoncokkal sikerült kiegészíteni. Budapesten a 14 csapat közt a tizedik pozícióban végeztek, ez tisztesnek mondható, hiszen csak négy taggal tudtak elutazni a versenyre, így nem esett ki a leggyengébb szereplés.

Sáfrány Sára

Sáfrány Sára Pásztón remekelt

A hagyományos salgótarjáni rendezvényen, az Árkossy Annamária-emlékversenyen több sikerélménye volt a GDSE-seknek, hiszen mindkét korcsoportban kisajátították a dobogót. A Madách Imre Gimnázium tornatermében az idősebbeknél Kovács Noémi, Szopóczi Hanna, Forgács Fanni volt a sorrend, míg a fiataloknál Krizsán Lara nyert Szabó Ivett és Somoskői Blanka előtt.

A versenyszezont Pásztón, a Petreczki-emlékversenyen zárták le, itt is mindent besöpörtek, amit csak lehetett. Az I. korcsoportban Hajdú Fanni, a II-ban Krizsán Lara, míg a III-IV. korcsoportban Sáfrány Sára diadalmaskodott.

Mint azt Ringeisen Andrásnétól megtudtuk, – „A sport legyen a Tied” programnak is köszönhetően – van utánpótlása a szakosztálynak, viszont legalább egy esztendőre van szükség ahhoz, hogy valakiből biztos versenyző legyen, ehhez azonban folyamatos versenyeztetésre lenne szükség. Az ezt biztosító forrásokat azonban egyre nehezebb előteremteni, így meg kell gondolni, mely versenyekre utaztatja el a legjobbjait. Szerencsére nem egyedül kell hátán vinnie a szakosztályt, korábbi tanítványai közül Benedek Dávid, Tóth-Szarvas Levente, valamint Bede Anett és Anna is besegített az edzésekbe, ahol már óvodások is megfordulnak.

A szezont idén is az egyhetes nyári táborral zárják majd le. A 23. alkalommal megrendezendő összetartás július 3-án kezdődik, de a szervezők azt tanácsolják, hogy minél hamarabb jelentkezzen, aki részt szeretne rajta venni, mert a létszám véges. A tábor célja ezúttal is a versenyzők fejlesztése, a haladók felzárkóztatása, valamint az újoncok kiválogatása lesz, de ez az egy hét emellett remek közösségi tér is a fiataloknak. Érdeklődni a 20/332-4696 számon lehet.

A kicsik és nagyok is helytálltak

A kicsik és nagyok is helytálltak

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s