Újonc fiúknál Reichardt Zalán (SAC) ob aranyérmes


ATLÉTIKA – IX. Hegyifutó országos bajnokság

Közvetlenül a Kékes csúcsfutást követően, vasárnap, nyári kánikulai hőségben IX. alkalommal rendezték meg, ezúttal a hosszabb távon -1 0 km – a Mátra jóval meredekebb északi oldalában a Parádfürdő-Kékestető „csúcsfutást”, mely a 2017. évi országos bajnokságnak adott otthont.

Szöllős András Zenit SE korosztályában ezüstérmes lett

Szöllős András Zenit SE korosztályában ezüstérmes helyen ért célba

A rövidebb – 5 km – távon a fiatalabb és a szenior korosztály futóit a déli sípálya környékéről a hosszútáv indulóval egy időben rajtoltatták el. A verseny idén is a Futapest klub szervezésében a MAHFUSZ égisze alatt zajlott le. A hegyifutó országos bajnokság egyben válogató volt a hegyifutó Európa-bajnokságra és a júliusi hegyifutó világbajnokságra. A nem mindennapi állóképességet is igénylő, szinte mindvégig folyamatosan emelkedő 10 km-es távon, férfiaknál többször is változott az élen sorrend, végül a tájékozódási futó sportágból is ismert már szenior korba lépett VEDAC atléta Fonyó Sándor ért fel elsőként a 1014 m-es csúcsra. Őt követte másodikként a BHSE versenyzője Khoór Bence, míg a harmadik helyen a nógrádi, berkenyei származású Váci ISE színeit képviselt Sági József ért célba. Nőknél a félmaratoni ob győzelme után, Horváth Tímea BHSE nyert az örökifjú DVSE futónője a többszörös magyar bajnok Staicu Simona előtt, harmadik a szintén BHSE-s Benkó Gabriella lett.

A korosztályos ob küzdelmekben ott voltak a nógrádi sportegyesületek hegyifutói is. A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) ezúttal csak a bajnoki kategóriákban indított futót, ennek ellenére versenyzőik a Futapest crossfutóversenysorozatban (az eredményeket később közöljük) is  figyelembe vették remek teljesítményeiket.

A hegyifutó ob-n a mindössze 13 esztendős Reichardt Zalán szerezte az egyetlen, nógrádi színekben elért országos bajnoki címet. A fiatal futó az abszolút kategóriában is remek helyezést ért el, annak ellenére, hogy a hegyen futás eddig nem volt a szívügye.

A SAC rajta kívül három lányt indított az ob-n, ők az – első alkalommal kiírt – utánpótlás csapatverseny küzdelmében a bronzérmes helyen végeztek. Szenioroknál a Salgótarjáni Zenit SE versenyzője Szöllős András korosztályában a második, klubtársa Behan Anikó pedig a harmadik helyen ért célba.

További nógrádi érdekeltsége volt a hegyifutó ob-nak, hogy a berkenyei Sági József, illetve a pásztói Zólyomi Kinga életkori korosztályukban váci illetve csömöri klubot képviselve nyertek  ob aranyérmet, míg junior lányoknál a szintén berkenyei Sági Barbara bronzérmes lett. Eredményhirdetéskor újoncoknál Kadlót Zoltán közte Reichardt Zalánnak adta át az  érmeket, mint a bajnok edzője.

Kadlót Zoltán tanítványai remekül szerepeltek a mátrai hegyifutó ob-n

Kadlót Zoltán tanítványai remekül szerepeltek a hegyifutó ob-n

A 2017. év normáltávú hegyifutó országos bajnokság végeredménye:

Táv 5 km.

Újonc leány: 1. Csuta Dorottya Pegazus ASE 27:04 perc … 5. Reichardt Liza SAC 32:19, 6. Halasi Hanna SAC 32:20

Utánpótlás hegyifutó kupa csapatverseny. Újonc és serdülő lányok (13-15 évesek): 3. Salgótarjáni AC (Reichardt Liza, Halasi Hanna, Bartkó Virág).

Újonc fiúk: 1. Reichardt Zalán Salgótarjáni AC 28:19 perc

Serdülő lányok: 1. Spiller Tizian BHSE 30:09 … 4. Bartkó Virág SAC 35:56

Táv 10 km.

Felnőtt nők (abszolút): 1. Horváth Tímea BHSE 1:00:03 … 8. (szenior korosztályában 3.) Behan Anikó Zenit SE 1:19:31.

Felnőtt férfiak (abszolút): 1. Fonyó Sándor VEDAC 52:04 … 10. (2.) Szöllős András Zenit SE 55:56

A SAC albuma

Forrás: Cz.Zentai


Rövidtávon Szurok Balázs nyerte a mátrai futamot

Futapest futóversenysorozat

Május végén a mátrai normáltávú hegyi országos futóbajnoksággal együtt bonyolította le a Futapest Klub országos futóverseny sorozatának legújabb futamát. A rövidtávú versenyt -5 km- abszolútban ceredi Zenit SE futója Szurok Balázs nyerte.

Ugyancsak korosztályos győzelmet ért el klubtársa Telek Zoltán, még az ob-n aranyérmet szerzett 13 éves SAC atléta Reichardt Zalán és szeniorban a Zenites Telek András a második, junior lányoknál a berkenyei Sági Barbara és az örökifjú Jusztin Ferenc korosztályos harmadik helyezést szerzett.

Hosszútávon -10 km- ezúttal a középkorú futóknak állt a zászló. A nógrádiak közül korosztályában Sági József remek idővel nyert, miközben abszolútban ő érdemelte ki a bronzérmes helyezést. A Zenit SE futói közül korosztályában Szöllős András második, Bartko András és a nőknél Behan Anikó a harmadik helyen zárt. A pásztói Zólyomi Kinga szenior ob címe mellé a Futapest sorozat küzdelmében is elsőséget szerzett.

Az országos Futapest versenysorozat következő futamára június 18-án Salgótarjánban kerül sor. A 13,5 km és 5.0 km versenypályákat a Tatárárok-Salgóvár környékén jelölik ki. Rajt: 11:10 órakor lesz. A két fő futam mellett ovis futásra is sor kerül melynek távja 200 méter lesz. Előnevezni a versenyre, június 16-ig a Futapest honlapján lehet.

Futakrossz mátrai futam, abszolút végeredménye (zárójelben a korosztályos helyezések)

Rövid táv: Mátraháza,Veronika rét-Kékestető, 5.0 km 290 m szintkülönbség(123 induló)1.(1.) Szurok Balázs Cered/ Zenit SE 25:06 perc..5.(1.) Telek Zoltán Dunabogdány/Zenit SE 28:19..15.(2.) Reichardt Zalán Salgótarjáni Atlétikai Club 28:19..18. (2.)Telek András Salgótarján/ Zenit SE 28:51..41 (6.) Reichardt Liza SAC 32:19 42.(7.) Halasi Hanna SAC 32:20 ..64.(6.) Bartkó Virág SAC 35:56 65. (3.)Sági Barbara Berkenye/ VISE36:27..73.(3.) Jusztin Ferenc Szécsény/Salg.Dornyay SE 37:39

Hosszú táv: Parádfürdő-Kékestető, 10.0 km 850 m szintkülönbség(111 ind.)

1 (1.) Fonyó Sándor Veszprém/ VEDAC 52:04 ..3.( 1.) Sági József Berkenye/ VISE 52:51

..11.(2.) Szöllős András Gyöngyössolymos/Zenit SE 55:56..13.( 3.) Bartko András Ajnácskő (SK)/ Zenit SE 57:20 ..38. (10.) Mátrai Márk Somoskőújfalu/Zenit SE1:08:33..47.(1.). Zólyomi Kinga Pásztó/ CsömörSport 1:09:51..72. (3.) Behan Anikó Hernádkak/ Zenit SE1:19:30 73. (12.) Hugyecz Zoltán Pásztó/ HUFEZE-SK1:19:35

Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s