Hazai derékra került az öv


THAI BOKSZ – I. Bátony Fight Night

A Salgótarjánban már szép hagyományokkal bíró thai boksz gála szombat este Bátonyterenyén is bemutatkozott. A délutáni amatőr gála és az esti profi ütközetek is látványos showt szolgáltattak a helyieknek. A főmeccsen a hazaiak kedvencének, Gaál Ádámnak a derekára került az öv. GALÉRIA

DSC_0780

Bangó Máté (kékben) győzni tudott

A Bátony Fight Night forgatókönyve szinte ugyanaz volt, mint a már megszokott salgótarjáni rendezvényen, a főmeccsen pedig egy helybéli küzdhetett meg az övért.

A bátonyterenyei sportcsarnokban délután amatőr versenyzők mérték össze tudásukat, muay thai és boksz szabályrendszerben. A rendező Salgó Fight SE-t (SFSE) ezúttal egy versenyző képviselte, Rácz Soma junior 60 kilogrammban maradt alul Re-Gym-es ellenfelével szemben.

Este aztán a profikon volt a sor, összesen nyolc látványos K1 és muay thai mérkőzés fogadta a szép számmal kilátogató szurkolókat. Nagy-Majdon József polgármester hivatalos megnyitója, és a harcosok bemutatását követően kezdetét vette a gála. Az SFSE első versenyzőjére, azaz Kövesi Tibor edző tanítványára a második összecsapásig kellett várni, ekkor Bangó Mátét szólították ringbe, IFMA szabályrendszerben, junior 63,5 kilóban. A hazai bokszoló az első menetben nekiesett ellenfelének, több megrendítő ütést is bevitt, majd láthatóan fokozatosan elfáradt. A hazai közönség előtt azonban nem engedhette meg, hogy elhagyja magát, végül behúzta a győzelmet kiskunfélegyházai riválisával szemben. A szünetig még egy egyhangú pontozásos győzelmet és egy bírói „kegyelmet” láthattak a szurkolók.

DSC_0842

Münczberg Gergő (kék kesztyűben) az első menetben eldöntötte a meccsét

Egy kis pihenőt követően a pásztói MMA klub versenyzője, Münczberg Gergő (ZMDHE) lépett szorítóba, K1 81 kilóban. A nógrádi már az első menetben kétszer is padlóra küldte ellenfelét, a másodikból kevesen álltak volna fel. Ez azt jelentette, hogy Gergő villámgyőzelemmel mutatkozott be a bátonyiak előtt.

Ezt követően egy igazi kuriózum következett, egy szupernehézsúlyú muay thai meccs, ami önmagában is ritka jelenség. A nagy tömegek ellenére rendesen egymásnak estek a harcosok, pár perc után azonban az egri Svidró Zsolt válla kiugrott a helyről, így Lapusnyik László (Szentendre) szerezte meg a győzelmet.

A főmeccs előtt a világviszonylatban is elismert két versenyző, ifj. Kurdy István (Kurdy Team) és Albrecht Péter (SZVSE) csapott össze. Előbbi bokszoló bordája a harmadik menetben olyan mértékben megsérült, hogy nem tudta folytatni a meccset.

DSC_0970

Gaál Ádám (kékben) bajnoki övvel gyarapodott

Amikor az este főmérkőzésén az SFSE egyik legjobbját, a kisterenyei Gaál Ádámot szólították, a szurkolók hatalmas ovációja és buzdítása közepette vonult be. A tét nem más volt, mint a WKN világszövetség profi muay thai öve (72,5 kg), melyet mindeddig Gallyas Imre viselhetett. A halásztelki harcos ragaszkodott is a rangos titulushoz, azonban a több évet Thaiföldön készülő Ádám karral és lábbal is magabiztosabb volt nála, így a három menetet követően az ő kezét emelték magasba, elhódítva ezzel az övet.

Természetesen októberben a salgótarjáni rendezvény sem maradhat el, immáron nyolcadik alkalommal rendezik majd meg a megyeszékhely gáláját.

Teljes album

DSC_0993

A főmeccs főszereplői

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s