Ezúttal terepre fel!


ATLÉTIKA – Krosszfutás Salgótarjánban

Igazán el vannak kényeztetve a futás salgótarjáni szerelmesei ezekben a napokban, hisz a Karancs „támadásának” másnapján, pünkösdhétfőn utcai viadalon, míg múlt szombaton a terepakadályokkal telitűzdelt Tarján Acél Futamon bizonyíthattak. Most vasárnap terepfutó versenyt rendeznek a városban.

Június 18-án, vasárnap másodszor hoz fordulót a nógrádi megyeszékhelyre a Futapest Klub, a krosszfutó versenysorozat következő állomásának központja a Tatárárok Szabadidőközpont lesz.

A sportiroda hosszú évek óta rendez sikeres, nagy presztízzsel bíró versenysorozatot a térségben, megyénkben Palotás és Nógrád ad otthont fordulóknak. Szinte minden állomáson találkozni nógrádi indulókkal, akik szívesen kihasználják a versenyzés lehetőségeket.

DSC_0115

A rajtnál még együtt a futók, az első emelkedők azonban megrostálják a mezőnyt

Idén másodszor Salgótarjánban is népszerűsítik a krosszfutást, ennek érdekében két távot is kiírtak. Vasárnap 11 órakor indul a – Salgói várat megkerülő és a Medves-fennsíkot is érintő – 13,5 kilométeres táv, majd pár perccel később az 5 kilométert választó futók is elrajtolhatnak. Mindkét penzum jó pár méternyi szintemelkedést rejteget. A szervezők a legkisebbekre is gondolnak, 12.45-kor 200 méteres ovis futást is rendeznek a tóstrandi sportközpontban. A TarjánGlass ajándékpoharait helyben, saját kezűleg lehet majd gravírozni.

Tavaly mintegy kétszázan vettek részt a rendezvényen, az SBTC pálya lelátójától rajtoló, és az egykori fogaskerekű vonat nyomvonalán felkapaszkodó útvonal rögtön megrostálta a mezőnyt.

Péntekig kedvezményesen lehet előnevezni. További részletek a futapest.hu oldalon, vagy az esemény facebook profilján.

A tavalyi tudósítás és az akkori album

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s