Újra útra kelnek


Szervátültetettek világjátéka

A napokban letette az ünnepélyes esküt az az 52 szervátültetett sportoló, akik a magyar szervátültetett válogatott tagjaként június 24-én indulnak a XXI. szervátültetettek világbajnokságára, melynek ebben az évben Malaga ad otthont.

Ezúttal is két nógrádi érdekeltségű atléta lett tagja az utazó keretnek. A korábban Salgótarjánban élő, és készülő Venyercsán László az 5000 méteres „mini maraton” mellett 1500-on, 800-on és fő számában, az 5000 méteres gyaloglásban áll majd rajthoz. A Szécsényfelfalut képviselő Zilaj Csabát 1999-ben csontvelő-transzplantálták, 2008-tól atletizál, azon belül a futószámok rajongója és űzője. Spanyolországban a mini maraton mellett 1500, 400, 200 és 100 méter vár majd rá, valamint tagja lesz a 4×100-as és a 4x400as váltónak is.

A MOM Kulturális Központban rendezett eskütételen különdíjat vehetett át Venyercsán László, aki első veséjét még gyermekkorában kapta, 2007-ben volt szüksége újabb veseátültetésre. Összesen több mint 33 évet élt már veseátültetettként, ez idő alatt számtalan aranyérem és 8 világcsúcs fűződik a nevéhez az atlétikapályán. Már 30 éve, Innsbruckban is a magyar szervátültetett válogatott tagja volt, és most is győzni utazik Spanyolországba.

Venyercsán 17behar

A salgótarjáni kötődésű Venyercsán László 30 éve volt először válogatott – Fotó: trapilap.hu

Az idei évben huszonegyedik alkalommal rendezik meg a szervátültetett társadalom legrangosabb eseményét, a szervátültetettek világjátékát, ahol kétévente 10 sportágban, átlagosan 55-60 ország sportolói mérhetik össze az erejüket. A magyar csapat legutóbb 41 arany-, 23 ezüst- és 23 bronzérmet szerzett az argentínai Mar del Platában.

Az idei világjátékokat június 25. és július 2. között rendezik meg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s