Korosztályos arany a sárból


TEREPFUTÁS – Brutálfutás 6.0.

Immáron hatodik alkalommal szervezte meg a Budapest Sportiroda a Burger King Brutálfutást, Nyáregyházán. A rajthoz álló több mint kétezer indulónak hét kilométert kellett teljesítenie az akadályokkal megtűzdelt motocross pályán. A 9-től 15 óráig tartó előfutamok óránként indultak, egyenként 300 résztvevővel. Az előfutamok során a legjobb időeredményt elérő 150 versenyzőnek (köztük két nógrádinak) lehetősége volt a döntőben is megmérettetnie magát, amely már rövidített pályán zajlott.

A 19 akadályról a teljesség igénye nélkül: voltak szalmabálák, autógumik, víz, tocsogós sár, derékig érő vizes gödrök, szögesdrótok, füstalagút, fóliacsúszda, 20 méter hosszú háló és a motokrossz pályán szokásos dombok. Volt olyan sármedence is, ahol egy palánk zárta el az utat, csak teljes alámerüléssel lehetett továbbhaladni. Ezek közül sokat többször is le kellett győzni, így összesen 34 akadályponton küzdötték át magukat az indulók.

Az előfutamokon számtalan nógrádi település képviseltette magát, a döntőbe viszont közülük már csak ketten tudták beverekedni magukat. A hölgyeknél Komka Zsuzsanna (Salgótarjáni AC) a 14., míg a férfiaknál Marcsok Márton (Piliny) a 17. helyen jutott fináléba.

19400836_318252825279520_1918658629_o

Komka Zsuzsanna (SAC) győzött saját kategóriájában (Fotó: Komka Péter MTI)

A salgótarjáni versenyző 2016-ban vett részt először a Brutálfutáson, akkor is bejutott a legjobb 150 közé, de mivel akkor nem vitt magával másik futódresszt, nem tudott elindulni a döntőben. Idén már jobban felkészült. A hét kilométert 45:27 alatt futotta le, a korosztályában a legjobb idővel, így bekerült a döntőbe. Itt már csak arra figyelt, hogy tartsa a tempót és ne essen el. A rövidített, 5 kilométeres pályát 30:31 alatt sikerült teljesítenie, ami elég volt az N4 kategória első helyezéséhez, míg abszolútban a 15. lett.

Marcsok Márton a fináléban a 31. helyet szerezte meg 26:43-as idővel, kategóriájában a 11. pozícióban zárt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s