Salgótarjáni bronz a jubileumon


ATLÉTIKA – 25. Bükki Hegyi Maraton

A minap a terepfutók a 25. Bükki Hegyi Maratonon mérhették össze tudásukat, ahol több táv közül is válogathattak. Egy nógrádi érem is született a nap során.

A versenyt a Lillafüreddel szomszédos térségében, a Csanyik-völgyben bonyolítják le évek óta, egy 10,5 kilométeres, erdei ösvényeken vezető, 330 méteres szintemelkedésű pályán. Ebből mindenki az általa választott távnak megfelelően teljesít egy, kettő, illetve négy kört. A résztvevők rendre arról számolnak be, hogy ennek a körnek mintha egyáltalán nem is lenne sík szakasza, ez a pályatűzők kreativitását „dicséri”. Idén az időjárás tovább „színesítette” a napot, a résztvevők a lehűlés mellett az eső több formájával is találkoztak. Özönvízszerű eső, majd dörgéssel kísért zivatarok és nyomukban természetesen dinamikusan változó állagú talajviszonyok – ez fogadta a futókat.

DSC_0662

Dr. Lukács Tünde (SAC) a „király-etapon” szerzett érmet

Az ezúttal is király-etapot jelentő maratoni távon nem született meglepetés, a már többször is az első helyen végző miskolci Karlowits-Juhász Tamás (Bükki Műhely) érkezett be elsőként a célba, 3;28:32 órával. A hölgyeknél Dr. Lukács Tünde (Salgótarjáni AC) szerezte meg a harmadik helyet.

– A nagy kedvencem ez az esemény a futások sorában, melyekre eddig mindig ellátogattam az elmúlt 4-5 évben – mesélte tudósítónknak. – A nagyszerű szervezés mellett idén is csábított a terep nehézsége, mert még mindig kihívást jelent számomra. Tavaly először indultam a maratoni távon, amit szerencsés körülményeknek köszönhetően ezüstéremmel sikerült teljesítenem.

Idén sem hagyhattam ki a jubileumi rendezvényt. Utólag is nagyon hálás vagyok a szpíkernek, mert a második kör végén jelezte, hogy a harmadik helyen állok. Mindez fellelkesített annyira, hogy az esővel folytatott értelmetlennek tűnő küzdelemben elegendő reményt adott a folytatáshoz, végül a sikeres befejezéshez is.

A SAC-os végül 5;29:20 órával zárt, az ezüstérmestől tíz percet kapott, a „király-etapot” mindössze hét hölgy tudta teljesíteni.

A Zenit SE futója, Behan Anikó a kismaratoni távon indult, ahol 77 hölgy között, 58:15 perccel szerezte meg az értékes hatodik helyet, mindössze bő három perccel lemaradva a győztestől. Az eredményhirdetésen ő is serleggel gyarapodott.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s