Sikeres tavaszt zártak a Kiss Árpád VDSE futói


ATLÉTIKA – Gyűjtögették a kilométereket a balassagyarmatiak

Brutális évet produkálnak eddig a balassagyarmati Kiss Árpád VDSE hosszútávfutói, Szilágyi Fruzsina és Tresó Gábor. Szinte minden héten versenyeznek és bizony szép eredményeket is elérnek. Az alábbiakban összefoglaltuk a tavaszi menetelésüket.

Tresó 19449679_2047772452113226_1658615931_o

Tresó Gáboréknak (Kiss Árpád VDSE) sűrű hétvégéik voltak

Március közepén a Duna menti Szupermaratonnal indult az év. Itt több mint 100 kilométer volt a táv Komárnótól Vácig. Bár az időjárás nem kedvezett a futóknak, hiszen végig esett az eső, de végül öt ember teljesítette a távot. Tresó Gábor számára a cél kizárólag a teljesítés volt, ami viszonylag könnyed futással sikerült is.

Április elején a fővárosban, a Vivicittán szerepeltek, ahol a mezőny sűrűjéből indultak el, Gábor „iramfutóként” segítette Fruzsina tempóját, akinek az év második felében lesznek majd a fontosabb megmérettetései. Jó tempóválasztással, végig egyenletesen gyorsuló futással, jól sikerült a verseny.

A hónap végén a CEP Fehérvár félmaratonon Gábor azt tervezte, hogy egy jó iramban próbálja meg teljesíteni a távot. Egy külföldi futó segített neki az első körben, de érezte, hogy neki ennél egy kicsit jobban is menne, úgyhogy elhagyta a társát. A három kört egyre gyorsuló tempóban teljesítette, ami igen csak jó fizikai állapotra vall. Végül sikerült 1;30 órán belüli időt futnia.

Május elsején Dunavarsányban szerepeltek, ahol Gábor a maratonon, Fruzsina pedig a félmaratonon indult. Mindkettőjüknek sikerült nyerni, Fruzsina tovább javította az idei legjobbját, Gábor pedig közel került az egyéni maratoni rekordjához.

Pár nappal később az uniós futáson szerettek volna egy hajtós 13 kilométert menni, ám már a rajt előtt eldőlt, hogy erre nem lesz lehetőségük, hiszen a start pillanatában még a mobil wc-nél álltak sorba. Végül egy jó tempójú edzésnek tekintették a versenyt és jókedvűen teljesítettek a távot.

A május végi „Hegyek királya” Gábor számra a tavasz egyik fő versenye volt. Egyrészt a táv, másrészt a csodaszép kupák miatt. A helyszínére érkezve hamar kiderült, hogy a mezőny az utóbbi évek egyik legerősebbje lesz, hiszen a táborban a tavalyi és a tavalyelőtti viadal győztesei fogadták a nógrádit, aki három évvel ezelőtt tudott diadalmaskodni. Az első nap a gyarmati komoly nyomást gyakorolt az ellenfelekre, amit azok nem is bírtak, így minimális előnnyel győzni tudott. A második nap tovább sikerült növelnie összetett előnyét. A záró félmaratonra nehéz lábakkal ébredt, végül sikerült két percet megtartania előnyéből 15 évvel fiatalabb ellenfelével szemben. Fruzsina a harmadik napi félmaratonon indult és megszenvedte ugyan az emelkedőket, de ismét sikerült győzedelmeskednie.

A Kékes csúcsfutás Gábor számára a Hegyek királya előfutama lett volna, de a megváltoztatott időpont miatt a hegyekből érkezett a Kékesre. A terveknek megfelelően, végig egyenletesen, szinte erőlködés nélkül sikerült 57 percen belüli idővel célba érnie, a tizedik helyen. Fruzsina hozta a tervezett időeredményt, sikeresen teljesítve a versenyt.

Másnap a dabasi félmaratonon álltak rajthoz, ahol Fruzsina győzött és eredménye idénycsúcs lett. Gábor egy jobb futó mögött a második helyen ért célba.

Június közepén Fruzsina a Keszthely triatlonon indult és állt helyt becsülettel. Dolgát nehezítette a hullámos Balaton, az esős, szeles, dimbes-dombos kerékpáros pálya és a futásra kisütő nap, mely a meleg párát ontotta. Végül teljesen elfáradva a középmezőnyben ért célba.

Most egy kis szünet következik a gyarmatiak naptárában, de már kész az őszi terv is, ami hasonló, sőt még durvább lesz, mint amilyen ez a tavaszi sorozat volt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s