Hatalmas Dornyay siker a Bükkben


TÁJFUTÁS – Középtávú országos bajnokság

Az utóbbi évek legnagyobb sikerét érték el szombaton a Salgótarjáni Dornyay SE tájékozódási futói a Bükkszentlászló térségében megrendezett 2017. évi nyílt országos egyéni középtávú bajnokságon. GYORSHÍR

20170624_185754 (1)

A Dornyay ob érmesei (balról): Stork Mihály, Erdélyi Gyula, Mag Viktória, Goldmann Júlia, Fehérvári Dániel

A küzdelmek délelőtt a selejtező futamokkal vették kezdetüket, ahol a délutáni döntőkbe a közel ezer induló közül korosztályonként a legjobb 24 versenyző került be. A népes létszámú Dornyay csapat ezúttal kibővült a lengyel vendégsportolóikkal is, miközben a megyeszékhelyi sportolók az idei országos bajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatták.

A sort a junioroknál (19-20 év) döntőbe került Stork Mihály szolgáltatta, aki jó félperces előnnyel utasította maga mögé vetélytársait, köztük a válogatott keret tagjait. Ezt követően hatalmas meglepetésként a Testnevelési Egyetemen tanuló újdonsült világbajnoki kerettag, Fehérvári  Dániel a célegyenesben mutatott hajráfutásával, ha csak egyetlen másodperccel is, de legyőzte összes ellenfelét, így a felnőtt férfiak elit mezőnyében is salgótarjáni sportoló állhatott fel eredményhirdetéskor a dobogó legmagasabb fokára.

És ezzel még nem volt vége a kiemelkedő teljesítményeknek. A szenior nők (N65) korosztályában a Balassagyarmati Balassi BKSE versenyzője, Novotni Tiborné az ezüstérmes, F50 kategóriában pedig Erdélyi Gyula a nemzetközi értékelésben 4., a magyar bajnokságon pedig a bronzérmes helyezést érte el. Az utánpótlás korú leány versenyzőknél a két fővárosi versenyző mögött, a tarjániak nem kis örömére Mag Viktória szerezte meg harmadik helyezést. Aztán időrendben a zárás is kiválóra sikerült a Dornyay sportolói számára. Idén a női válogatott keretből kihagyott Goldmann Júlia az előbbi tényre csattanós választ adva, a fővárosi Weiler Virág mögött, megelőzve a válogatott keret tagjait, köztük a sokszoros magyar bajnok Gyurkó Fannit és dr. Szerencsi Ildikót is.

A küzdelmek során több további balassagyarmati, illetve salgótarjáni sportolók végeztek korosztályukban a bajnoki pontokat jelentő helyezéseken, de a B és C döntőkben is voltak értékes nógrádi helyezések. A bővebb eredményekre később visszatérünk.

Forrás: Cz. Zentai

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s