Bencsik Gergely a Siketlimpiai keretben


ASZTALITENISZ – 23. Siketlimpiai Játékok

Most már bizonyossá vált, hogy a pásztói születésű Bencsik Gergely is képviselni fogja Magyarországot a 23. Siketlimpiai Játékokon július 18-30. között Törökországban, Samsun városában. Vele a napokban a pásztói DC verseny győzelme után beszélgettünk.

Milyen érzés, hogy egy világversenyen a Siketlimpián képviselheted hazánk színeit?

  • Nagyszerű érzés. Igazából szavakban ki sem lehet fejezni, amit ilyenkor az ember érez, mert a siketek és nagyothallók számára ez a csúcs esemény. Az ép embereknél az Olimpia, a parásoknak a Paralimpia, nekünk pedig a Siketlimpia a legnagyobb esemény. Minden sportoló arra vágyik, hogy itt képviselhesse a hazáját. Egyébként már második alkalommal leszek a magyar csapat tagja.

Miben más a Siketlimpia mint az ép emberek olimpiája?

  • Abban, hogy 1 évvel az olimpiák után kerül megrendezésre és teljesen más helyszínen. A többi dolog megegyezik. Egy kimondott városban kerül megrendezésre, ugyanúgy van megnyitó és záróünnepség, illetve az olimpiai láng is fellobban. Mindezek mellett a nagyothallók nem viselhetnek hallókészüléket versenyzés közben.
Gergely2

Bencsik Gergely

Mely versenyszámban fogsz indulni?

  • Csapatban Makai Ákossal és Szalai Bélával, vegyespárosban Fekete Zsuzsával, párosban Ákossal és egyéniben fogom Magyarországot képviselni.

A siketlimpián milyen eredményt vársz magadtól?

  • Csapatban társaimmal a tisztes helytállásért fogunk küzdeni, remélem ismét sikerül majd valamilyen bravúrt bemutatni, mint azt tettük az  eb-n. Párosban Ákossal nem szerepeltünk még együtt, bízom benne, hogy legalább egy kört menni fogunk. Vegyespárosban jobbak az esélyek, ha jó sorsolást kapunk, akkor bármi megtörténhet. Egyéniben a lehető legtovább akarok jutni. Nagyon sok minden a sorsolástól függ, illetve, hogy aznap hogyan kelsz ki az ágyból. Én meccsről meccsre fogok játszani, a tudásom legjavát szeretném nyújtani és majd kiderül ez mire lesz elég.

Hogyan zajlik a felkészülésed?

  • Budapesten edzek, reggel 7-kor kezdődnek az edzések, általában másfél óra, maximum 2 óra szokott lenni. Aztán szorgalomból még maradok szervát gyakorolni. Utána szokott lenni egy kis relax, majd délután kisebb erősítő feladatok következnek. Itt az állóképességet, a lábmunkát fejlesztjük elsősorban. A válogatott 2 hétvégét tölt el egymással, ennyi időnk van összeszokni a párosokra.

A nagy olimpiákhoz hasonlóan itt is lesz eskütétel ?

  • Igen, július 8-án a Magyar Sportok Házában 11 órától lesz az eskütételünk. Ekkor kapjuk meg a címeres sportruházatunkat is

Mikor utaztok a nagy versenyre?

  • Mi asztaliteniszezők július 17-én utazunk. A versenyek előtt lesz két napunk megszokni a várost, az időjárást, a csarnokot, és felfogni, hogy hol is vagyunk igazán. A verseny július 20-án kezdődik a csapatküzdelmekkel. Július 22-én szünnapunk lesz, majd onnantól kezdve vegyes páros, páros és egyéni verseny küzdelmeire kerül sor. Előzetes információk alapján július 31-én jövünk haza.

Eredményes szereplést és sok sikert kívánok!

  • Köszönöm szépen, ígérem, mindent megteszek a magyar siker érdekében.

Forrás: Cz.Zentai

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s