Várják a salgótarjáni kocogókat


ATLÉTIKA – Amatőr futó közösséget épít a SAC

A megye több településéhez kapcsolódva, immáron Salgótarjánban is várják a kocogókat, hogy szakmai tippekkel, vagy akár edzőtársakkal segítsék elérni céljaikat, legyen szó bármiről is. Így ha valakinek kezdőként tanácsra van szüksége, ha unja a magányos futásokat, vagy ha keresi a hozzá hasonló érdeklődésűek társaságát, már van hová fordulni.

Kocogó plakátTöbbek között Szécsényben, Pásztón és Balassagyarmaton is szervezett keretek között segítik azokat, akik a futásra elsősorban nem versenyzőként tekintenek. A nógrádi megyeszékhelyen is több kezdeményezés volt már (például a Mecser Futó Klub), most a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) szeretné összegyűjteni azokat, akik délutánonként, esteként róják a köröket, vagy az utcákat.

A szerveződés lényege elsősorban nem versenyzők kinevelése (hiszen erre több csoportja is van a klubnak), vagy az egyesületi létszám gyarapítása, csupán szeretnék segíteni a kocogókat, hogy elérjék céljaikat. Legyen szó akár a fogyásról, a mozgás szeretetéről, vagy akár egy nagy cél, mondjuk egy félmaraton teljesítéséről. Így a sportközösségbe azokat is várják, akik még sosem futottak, nekik először csak tartós sétát ajánlanak. A SAC természetesen támogatja azokat is, akik így szeretnének becsatlakozni a versenyrendszerbe.

A csoportot Sólyom Veronika tartja egyben, aki folyamatosan egyeztet a klub szakembereivel az edzések tartásával, illetve a tanácsokkal kapcsolatban. Hiszen a kör nem csak a közös futásról szól, itt ötleteket kaphatunk például arról is, hogy miért fontos a bemelegítés, milyen a jó futócipő, vagy éppen hogyan tegyük színesebbé edzéseinket.

20495737_1597046840328383_722706860_oA csoportvezető a tervek szerint hamarosan tagja lesz a Budapesti Sportiroda (BSI) futónagykövet programjának, így a salgótarjáni körhöz tartozó futók kedvezményesen nevezhetnek majd az iroda – egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – versenyeire. A kezdeményezés hamarosan csatlakozik a Decathlon „Sportolj ma!” elnevezésű projektjéhez is.

A csoport heti két alkalommal, szerdánként 16.30, és szombatonként 18 órától várja az érdeklődőket az Öblös-pályán, a részvétel egyelőre ingyenes, bárki csatlakozhat a körhöz – kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül. További részletek a facebook „Kocogjunk jól Salgótarjánban” profilján, ahol szintén találkozhatunk pár hasznos tanáccsal, cikkel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s