Második lett a Strandépítők férficsapata


STRANDKÉZILABDA – 8. Salgó Cup, Salgótarján

Az elmúlt hétvégén rekord létszám és remek idő mellett zajlott le a VIII. Salgó Cup EBT (European Beachhandball Tour) nemzetközi strandkézilabda torna és magyar bajnoki selejtező. Az eseményen jelentős salgótarjáni sikerek is születtek, az erős, nyolc nemzetet felölelő mezőnyben. A sportrendezvény évről-évre egyre nagyon tömegeket vonz szurkolói oldalról is, így szombaton telt ház volt – írja a Nógrád Megyei Hírlap. GALÉRIÁK

Kezdjük először az utánpótlás-tornával, amely egyre népszerűbb, ezt is mutatja, hogy tíz csapat is részt vett rajta, amelyből három külföldi volt. Az U14-es fiú korosztályban a Senec (szlovák), a junior leány kategóriában Detono Zagreb (horvát), míg a junior fiú kategóriában a Hiekka Hauska (holland). Az U14-es és junior lány kategóriában a Strandépítők csapatai, míg a junior fiú kategóriában a Hiekka Hauska bizonyult a legjobbnak.

DSC_0511

A Strandépítők (sárgában) 2:0 arányban verték a Pásztót

A felnőtt mezőnyben 15 női és 20 férfi csapat küzdött az egyik legrangosabb EBT Kupa pontjaiért, ahol számos nemzetnél most dőlt el, hogy ki indulhat a jövő évi EBT Final (Európa Kupa) tízcsapatos döntőjén. Mivel a magyar bajnokság selejtezőinek utolsó állomása is volt a megmérettetés, így itt szerezhettek pontokat a csapatok a mostani hétvégén (augusztus 5-6.) rendezendő nagy döntőre. Itt meg kell említeni a balassagyarmati Palóc Pumák csapatát, akik a Salgó Cup-on szerzett pontajakkal biztosították helyüket a 12 csapatos országos döntőn.

A lányoknál és fiúknál is 4-4 csoportban kezdték meg a küzdelmet a csapatok pénteken és szombaton, ahol a lányoknál a csoportmérkőzések után középdöntő, míg a fiúknál negyeddöntők következtek vasárnap. Különlegesség volt, hogy  pénteki villanyfényes mérkőzéseket is játszottak az együttesek, amelyek nagyon látványos és közönségszórakoztatók voltak. A salgótarjáni fiúk csoportelsőként, míg a lányok csoportmásodikként jutottak tovább a negyeddöntőbe, illetve a középdöntőbe. A lányok hármas körbeverést követően jobb gólkülönbségüknek köszönhetően harcolták ki az elődöntőt, míg a férfiak a negyeddöntőben az EBT pontverseny nagy ellenlábasával, a Beach Stars csapatán keresztül egy nagyszerű mérkőzésen jutottak az elődöntőbe. Itt mindkét csapatra holland ellenfél várt, a lányoknak sajnos az Európa Kupa 3. helyezett Westsite Amsterdam csapata nehéz falatnak bizonyult, a fiúk azonban szétlövéssel bejutottak a döntőbe a Camelot csapata ellen.

DSC_0500

A Strandépítők női csapata (sárgában) is a legjobb négybe jutott

A bronzmérkőzésen a lányok szoros meccsen, de kikaptak a Beach Girlstől, de így is szép eredmény a nagyon erős mezőnyben a 4. hely. A női döntőben az egész tornán veretlen Multichem Szentendrei NKE felülmúlta a Westsite Amsterdam csapatát, így három év után újra megnyerte a tornát.

A férfi döntőben a Strandépítők legénysége már nem tudta azt a formát hozni mint a döntőig, és az első szett magabiztos megnyerését követően a másodikban görcsösen játszva, szoros végjátékban kikaptak, így jöhetett a szétlövés, amelyben nem sikerült megfelelően koncentrálni, így a Dinamit BHC megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A bronzmérkőzésen a Horvát Chemo Profili Zágráb (akik megnyerték az EBT pontvadászatot ezzel az eredménnyel 1.140 ponttal) nyert a Holland Camelot ellenében. A torna további salgótarjáni érdekeltsége, hogy Fehér Mihály lett a legjobb kapus.

A Salgó Cup legfontosabb eredménye azonban, hogy az EBT pontvadászatában Salgótarjáni Strandépítők férficsapata 394 pontot begyűjtve 997 ponttal zárt (a végső ranglista 6. helyét elérve), így 7 ponttal megelőzte a Beach Starst, amivel kiharcolta legjobb magyar csapatként, hogy a jövő évi Európa Kupa döntőjén ismételten képviselje Magyarországot.

DSC_0526

Rácz Viktor, a torna főszervezője

Rácz Viktor, a Salgótarjáni Strandépítők KC elnöke, a verseny főszervezője:

–  Összességében egy nagyon sikeres rendezés mellett, jelentős salgótarjáni sikereknek is örülhettünk a VIII. Salgó Cupon. A sikeres rendezést mutatja az is, hogy számos csapat (köztük valamennyi külföldi), EHF játékvezető és EHF delegált is úgy távozott, hogy egyöntetűen azt vallották nem voltak még ilyen jól szervezett, színvonalas EBT tornán. Ez nagy büszkeségre ad okot a szervezőknek, akik emberfeletti munkát végeztek, hogy Salgótarjánnak és Nógrád Megyének ilyen színvonalas sportrendezvénye legyen. Ezúton is köszönöm mindenkinek, akik hozzátettek ehhez a rendezvényhez. Reméljük jövőre ugyanekkor, ugyanitt és még több csapat és nemzet részvételével hasonlóan sikeres Salgó Cup-ot tudunk megrendezni.

Album az 1. napról.

Album a 2. napról.

Még több fotó az esemény facebook profilján.

DSC_0534

Izgalmas összecsapásokat láthattak a nézők

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s