Telek András helytállt


ATLÉTIKA – Veterán Európa-bajnokság

A dániai Aarhus városában ugyan még javában tart a szenior atléták kontinensbajnoksága, de mi már be tudunk számolni egy nógrádi eredményről.

Telek András Dánia 1500 mAz Európa-bajnokságra utazottak keretében helyt kapott a sérüléséből éppen hogy csak felépült, Telek András, a salgótarjáni Zenit SE versenyzője is, aki életkori korosztályában (M55 kategória) az 1500 méteres síkfutásban állt rajthoz. Az előfutamban az 5. helyezést megszerezve került a 16 fős döntőbe, ahol a 11. helyen zárt.

A dán szervezőkhöz ebben a korosztályban és versenyszámban Írország, Dánia, Németország, Lengyelország, Svédország, Csehország, Izland, Olaszország,Spanyolország, Ausztria nevezése érkezett meg 35 fős létszámban, így 1500 méteren három előfutamot kellett lebonyolítani, hogy a kialakuljon a döntő 16 fős mezőnye. A tarjáni középtávfutót július 29-én, a II. futamba sorsolták be, ahol végül a győztes izlandi Oskarsson Hafsteinn (4:48,49 perc) mögött az ötödik helyen (4:54,66) ért célba. Ezt követően volt miért izgulnia, hisz a befejező III. futamba sorsoltaknak nagyon jó előnevezési idejük volt. Ez igaznak is bizonyult. Az első futamból hat, a másodikból és a harmadikból öt-öt futó, közte Telek András került a döntőbe.

Az Európa-bajnoki címért folyó küzdelem, és az érmes helyezések sorsát, végül július 30-án, a Ceres parkban lévő atlétikai pályán döntötte el egymást közt a 16 futó. A döntőben a zenites Telek Andrásnak a hajrában esélye volt a 8. hely megszerzésére,de a sérülés miatti sok kihagyás, a nem kellő edzettségi állapot a végén megbosszulta magát.

Ennek ellenére az eb egyetlen nógrádi részvevőjeként Gajdos Tamás magyar csúcsától (4:43 perc), melyet az érintett két éve futott, 4 másodperccel elmaradva, 4:47,48 percet teljesítve az szenior eb előkelő 11. helyén érkezett célba. A döntőt egyébként nagy fölénnyel az ír Bracken Guy nyerte.

Európa-bajnokság, 1500 m síkfutás végeredménye, M55 kategória:

2. előfutam 1. Oskarsson Hafsteinn Izland 4:48,49 perc..5. Telek András Magyarország 4:54,66.

Döntő, Európa -bajnok: Bracken Guy Irország 4:22,28 2. Schmidt Gert Németország 4:32,04 3. Oskarsson Hafsteinn Izland 4:33,48…11. Telek András Magyarország 4:47,48.

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s