Barta Luca döntős


ÖTTUSA – Junior világbajnokság

Székesfehérváron 22 nemzet 61 versenyzője vett részt az öttusa junior világbajnokság harmadik versenynapján a női hagyományos verseny selejtezőjén. A nagy meleg alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát, de a szervezők minden lehetséges eszközzel próbálták elviselhetőbbé tenni a körülményeket. A salgótarjáni Barta Luca (Trion SC) bejutott a szombati fináléba, pedig a jóval idősebbek mezőnyében kellett helytállnia!

A Magyar Öttusa Szövetség beszámolója szerint a magyarok közül az A csoportba került Boros Alexandra és az idén még csak 18 éves, idén országos bajnoki címet szerző Barta Luca, míg a B csoportban versenyzett a fináléba kerülésért Strobl Anita és Simon Sarolta.
A nap végén a csoportjában 10. helyen végző Strobl Anita és a 13. helyen záró Simon Sarolta magabiztosan jutott tovább. Az “A” csoportban szereplő Boros Alexandráért és – a junior Eb-n kilencedikként záró – Barta Lucáért még izgulnunk kellett, végül Boros 31.-ként, Barta pedig 36.-ként került a 36 fős döntőbe.
Kállai Ákos, női szövetségi kapitány természetesen örül, hogy mindenkinek sikerült teljesítenie, amit egy selejtező megkíván, vagyis a döntőbe jutást; viszont a lányok egy-egy számban alaposan megnehezítették a saját dolgukat. “Az a kérdés is felmerül, hogy mennyire kell, illetve tudják ilyen extrém hőségben meghajtani a futást. De bejutottak, és mára ez volt a feladat.”
Luca bár fővárosi színekben versenyez, tanulmányai és felkészülésének egy része Salgótarjánhoz köthető.

Barta Luca junior vb 17

A salgótarjáni Barta Lucáért is szoríthatunk a szombati fináléban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s