Hét (nyolc) nógrádi a világbajnokságon


JKA Karate – világbajnokság

Az új seprű jól seper, mondja a közmondás, de annyi bizonyos, hogy a sportági szövetségnél közelmúltban történt vezetőségcsere a biztos „vágányokon” való haladás, csak a későbbiekben fogja megadni a mondásra a választ.

A személyi cseréken túl az új szövetség első komoly feladatára már a héten sor kerül. Írországban, ugyanis augusztus 17-20. között rendezik meg a JKA korosztályos világbajnokságot, ahol Schvarcz Péter szövetségi kapitány vezetésével Bali Ervin és Hamari János edzők kíséretében 44 versenyző fogja hazánk színeit képviselni.

Elutazás előtt még egy utolsó válogatott edzésre kerül sor, melyet Budapesten a Shoryumon Dojoban bonyolítanak le. Itt  minden korosztályt felölelő közös edzést fognak tartani.

Az utazó keretbe egyébként hét fiatal nógrádi karatéka, Balassagyarmatról Takács Csenge (9 éves korosztály), Muhari Bálint(12 éves), ők Takács Csaba tanítványai, valamint a Pásztói Shotokan Karate Klub, Vajvoda József edző palotási csoportjának versenyzői közül Jele Máté (13 éves), Czibolya Kristóf(14 éves),Veress Ádám Pintér Réka, és Vajvoda Anna (mindhárman 15 éves) került.

Mellettük, fővárosi klubjának színeiben (Yama SE) a csécsei Váradi Valentína a junior korosztályt képviselve lesz a világbajnokság részvevője.

Az új szakvezetés ezúttal úgy döntött, hogy a vb 3 fős csapatverseny számába csak a felnőtt férfiakat nevezi be. Ebben a trióban helyet kapott a korábban még a Pásztói SKSE színeit képviselt eb érmes Ocsovai Gergő is.

A három évente megrendezésre kerülő világbajnokság Limerick városában augusztus 17-én, csütörtökön veszi kezdetét, ahol elsőként dan és kvalifikációs vizsgára, valamint a bírók és rendezők szakmai találkozójára kerül sor. Augusztus 18- án, a fiatalok egyéni kata és kumite versenyszámait bonyolítják le. Augusztus 19-én a csapatversenyekkel folytatódik a vb küzdelme, majd augusztus 20-án kerül sor a döntőkre.

Cz. Zentai József

FOTO: JKA HUNGARY

JKA válogatott

A magyar JKA válogatott

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s