Újra trükkökkel emlékeztek


BMX – Mondial JAM 2017 for Dodi & Robi

Évek óta hagyomány, hogy a kategória legjobbjai a nógrádi megyeszékhelyen töltenek egy hétvégét, ahol nem csak tudásukról adnak tanúbizonyosságot, hanem két, fiatalon elhunyt társuk emléke előtt is tisztelegnek. Idén az előző hétvégén rendezték meg a salgótarjáni Mondial JAM-et. GALÉRIA

DSC_0474

Látványos trükköket mutattak be a résztvevők

Az előző évhez hasonlóan a programsorozat már pénteken elindult, ráhangolódással a másnapi versenyekre. Szombaton a külső pályaudvaron kezdtek a bringások, itt várta őket a korlát. Innen a Beszterce térre mentek, ahol a lépcsőn, és az amelletti kidobón mutathatták be, mire is képesek. Zárásként a 2014-ben átadott skateparkba vándoroltak, ahol úgynevezett Best grind jam, és piramis Best Trick jam-et szerveztek a rendezők. A különböző rámpákon, korlátokon és ugrasztókon bárki bemutathatta, hogy mit tud. A leglátványosabb és legőrültebb trükköket bemutató versenyzőket díjazták is, majd afterparty-kkal tették még felejthetetlenebbé a hétvégét.

De a rendezvény nem csak a trükkökről és a bulizásról, hanem az emlékezésről is szólt. Két korábbi társuk, Jakab Benjámin és Rusznyák Róbert tragikus hirtelenséggel hunyt el pár éve, ez a pár nap az ő tiszteletükre is lett megálmodva.

Az életérzés egyre több fiatalt csábít el, a város számos pontján is találkozhatunk trükköző fiatalokkal. És bár nem veszélytelen sportágról beszélünk, örömteli, hogy találnak olyan mozgásformát, ami leköti őket, és ezáltal szívesen töltik szabadidejüket a friss levegőn.

Album

DSC_0471

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s