Abszolút leggyorsabbak


ATLÉTIKA – Fertő futás

Az egyre népszerűbb tókerülő futóversenyek sorába lépett be idén a Fertő futás, amely a csodás környezetben elhelyezkedő Fertő tavat kerülte meg. A 125 kilométeren abszolút rekordidőt felállító trió tagja volt Király Amanda, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) ultrafutója is, nemcsak az egyéni, de a férfi váltókat is megelőzték.

22015237_10210010682930149_1406488082_o

Király Amanda (SAC)

A SAC-os idei éve a tavakról szólt. Kezdődött az Ultrabaltonnal, ahol háromfős váltóban a második helyen végeztek, majd csapattársával, Turós Izabellával párosban megnyerték az Ultra Tisza-tó 111 kilométeres távját. Nemrég felmerült egy ötlet, hogy futnának-e egy újabb „tókört”, immáron Bartucz Borival és Sarvajcz Kingával – akikkel az előző két versenyen még ellenfélként futottak. Így állt össze a Fertő futás 125 kilométerére a három fős váltó.

Első rendezésű verseny révén nem tudtuk, hogy mi vár ránk, nem ismertük a pályát, és az időjárás sem kedvezett a futóknak – mesélte Amanda. – Hegykőről rajtoltunk, esőben. Bori az első szakaszát majdnem teljesen végig esőben futotta, de szerencsére a későbbiekben időjárás kedvezett. Hamar az élre állt csapatunk, utána már csak a felvezető biciklis mögött futottunk, szinte teljesen egyedül a pályán.
Összehasonlítva a három tavat, ennek találtuk legszebbnek a környezetét, és ez bizonyult a leggyorsabb pályának. A célba abszolút első helyezettként, leggyorsabb teljesítőként érkezett csapatunk, 23 perccel a második helyezett három fős fiú csapat előtt. Időeredményünk 9;27:36 óra lett.

21981845_10210010682530139_1054408324_o

A győztes trió (balról): Király Amanda, Sarvajcz Kinga és Bartucz Bori

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s