Aranyért tekertek a hegyre


KERÉKPÁR – XIV. Üveghuta Kupa

Nemrég a Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti hegyi szerpentinen került megrendezésre a XIV. Üveghuta Kupa elnevezésű egyéni hegyi időfutam kerékpáros verseny, ahol nyolc salgótarjáni is kipróbálta magát. Hárman közülük a dobogó tetejére is felállhattak.

A viadal érdekessége, hogy az útvonal csak és kizárólag emelkedőből áll, melynek hossza 5,3 kilométer, szintemelkedése pedig 325 méter. A versenyzők egyesével, egy perc különbséggel rajtoltak el. A 256 induló között – a különböző kategóriákban – a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület (SHKE) bringásai közül összesen nyolcan álltak rajthoz, többségük már sokszoros visszatérőként. A Bükk lábánál a csapatot hűvös, de napos idő fogadta. A bemelegítő tekerést is ebben a hűvös időben tartották, de később, a rajt előtt már a napos részek és az útvonal nehézsége miatt is lekerültek a melegebb ruhák.

A mieink összesen három aranyérmet szereztek a nap során, közülük is a legfényesebb – az ezúttal országúti kerékpárt hajtó – Bali Sára nyakába került, hiszen ő az abszolút női első helyet is megszerezte. Rajta kívül húga, Emese, illetve a mountain bike-kal induló Kotroczó Dorkaörülhetett még a dobogó legfelső fokán.

Az SHKE bringásainak eredményei.

Országúti kerékpár.
Serdülők. Lányok:
 1. Bali Emese 21:51 perc. Ifjúságiak. Lányok: l. Bali Sára 18:58. Fiúk: 11. Vanó Gergő 18:06. Felnőttek. Férfiak: 10. Kovács Dávid 16:02 … 21. Forgó Tibor 19:24. Szenior I. Férfiak: 13. Frics Gyula 17:56.

Mountain bike.
Ifjúságiak. Lányok:
 l. Kotroczó Dorka 22:47. Szenior I. Férfiak: 9. Kotroczó Nándor 20:54.

Az SHKE aranyérmesei (balról) Kotroczó Dorka, Bali Emese és Bali Sára

Az SHKE aranyérmesei (balról): Kotroczó Dorka, Bali Emese és Bali Sára

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s