Gólvágó család


A sportos anyuka és fiai is termelik a gólokat

Legyünk akár a labdarúgásban, akár a kézilabdában jártasak, biztos, hogy hallottunk már arról a salgótarjáni családról, amely győzni sem tudja a szerzett gólok számolását.

Gyenes Anett büszke lehet arra, hogy 47 évesen is számítanak rá. A sport már gyerekkora óta az élete része, apukája focizott, anyukája röplabdázott. Anett az általános iskolában atletizált, majd 12 évesen kezdett el kézilabdázni. Igazolt játékossá az SBTC-ben, Szabóné Sipos Éva irányítása alatt vált. 2004-ig salgótarjáni csapatokban játszott, többnyire az NB II-ben. Ekkora Balassagyarmatra igazolt, 2006-tól pedig kettős játékengedéllyel a Pásztó megyei szintű, valamint a gyöngyösi főiskola NB II-es gárdájában szerepelt, akikkel 2007-ben bronzérmet szerzett. A pár éves kitekintő után hazatért a megyeszékhelyre, ahol előbb a Madách DSE, majd pedig a Strandépítők csapatában termelte a gólokat.

– Az ősszel a több játéklehetőség reményében Pásztóra igazoltam, de nem szakadtam el a strandépítős lányoktól sem, hiszen hetente kétszer még velük edzem. A kézilabda az életem része, az évek alatt a segítségével számos barátságot kötöttem, és a sport sok mindenen átsegített. A kézilabda mérkőzések mellett két fiam, Milán és Patrik focimeccseire is szeretek járni, nagyon büszke vagyok rájuk – mesélte Anett, akinek idén nyáron lehetősége lett volna kijutni a portugáliai szenior Európa-bajnokságra, de ez végül több okból kifolyólag meghiúsult. Jövőre Horvátország ad otthont a korosztályos kontinenstornának, ott már mindenképpen szeretne majd pályára lépni.

Gyenes Anett a kézilabda szerelmese

Gyenes Anett a kézilabda szerelmese

Fiai a labdarúgás szerelmeseivé váltak. Közülük az idősebb, a 23 esztendős Milán idén igazolt haza az SBTC-be, és 6 fordulóban szerzett 11 góljával vezeti a Megyei I. osztály góllövőlistáját.

– Talán már anya hasában, magzatként belekóstolhattam, milyen pályán lenni. Gyerekkoromban szinte minden edzésén ott voltam, a régi sportcsarnoknak minden zugát ismertem. Apukám focizott, így nem is volt kérdés, hogy a sport meghatározó szerepet tölt majd be az életemben. Szinte minden sportágat kipróbáltam már. Ezek közül kiemelném az atlétikát, ahol egyéniben és csapatban is szép sikereket értünk el. Amire büszke vagyok, hogy a Madách 4×100-as váltójával az országos döntőn bronzérmet szereztünk. Az igazi szerelem mégis a labdarúgás, talán 5-6 éves lehettem, amikor először kipróbáltam. Az első csapatom a SASE volt, utána megfordultam az SBTC-ben, Kecskeméten és Mezőkövesden is. Felnőtt játékosként először a Stécében léptem pályára, NB III-ban pedig megfordultam Nagybátonyban és Somoson is. Játszottam Szlovákiában és Ausztriában egyaránt. Szeretnék végre felnőtt szinten is bajnokságot nyerni, és minél magasabb osztályban játszani – mesélte Milán, aki az utánpótlás korcsoportokban már többször is bajnok csapat tagja volt, és a góllövőlistákon is elég előkelő helyeket foglalt el. Idén ősszel elkezdett egy edzői képzést, hiszen azt tervezi, hogy egyszer majd átadja a tudását a fiataloknak.

Tarlósi Milán (balra) vezeti a nógrádi góllövőlistát

Tarlósi Milán (balra) vezeti a nógrádi góllövőlistát

A család legfiatalabb tagja, a 19 éves Patrik jelenleg a Heves megyei első osztály élmezőnyéhez tartozó Felsőtárkány SC tagja, eddig hét meccsen három gólig jutott. Ő is fiatalon fertőződött meg a labdarúgással, melybe már 4 évesen belekóstolt. Legelőször édesapja mérkőzéseinek szüneteiben kezdték el rúgni a bőrt. Utánpótlás korában megfordult az SBTC-ben, a Vasasban, Pásztón és az STC-ben is. Támadó szellemű játékosnak tartja magát, inkább szélső és csatár posztokon érzi jól magát. 2009-ben bekerült a korosztályos válogatott bő keretébe is, de sérülés miatt nem tudott megfelelően teljesíteni. Felnőtt pályafutása Mátraterenyén kezdődött, majd fél év elteltével az STC NB III-as csapatához igazolt, ahol a felnőttek és az utánpótláskorúak között is pályára lépett. Az utóbbi megmérettetésben tavaly 17 meccsen 27 találatot, ezzel együtt gólkirályi címet szerzett, majd most nyáron igazolt Heves megyébe.

– Célom, hogy minél magasabb osztályig jussak, és minél több találatot szerezzek – mesélte. – A nagypályás karrierem mellett kispályán és strandfociban is aktív vagyok, hiszen a játék jelenti nekem a kikapcsolódást. A labdajátékokon kívül atlétikában is képviselhettem a Madáchot, nyáron tagja voltam a diákolimpiai döntőn hatodik helyezett 4×400 méteres váltónak. Nagyon sok mindent köszönhetek a sportnak, sok dolgot megtanított az életben, mellette sok barátot is köszönhetek neki.

Tarlósi Patrik (balra) tavaly lett gólkirály

Tarlósi Patrik (balra) tavaly lett gólkirály

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s