Megkezdődött a lövészetoktatás


SPORTLÖVÉSZET – Október 21-én megyei diákolimpia

A salgótarjáni SÁI Székhelyintézmény pincelőterén szakkör jelleggel meghirdetett sportlövész foglalkozásokra eddig több mint harminc, 10 és 14 év közötti diák jelentkezett, zömmel a házigazda Gagarinból. Eddig szinte csak fiúk csatlakoztak az edzésekhez, pedig a tavalyi diákolimpia döntő mezőnyének nagy része lány volt.

22279005_1877937252224346_2091653196_o

Szép számmal érdeklődnek a sportág iránt

A Gagarinban nemrég az egyesületi tagok társadalmi munkájának, illetve a KIGSZ segítségének köszönhetően megújult a pincelőtér, most az a cél, hogy élettel töltsék meg a létesítményt. Jelenleg a Salgótarjáni Sportlövő Klubból kivált Salgótarjáni Sportlövész Egyesület által üzemeltetett lőtéren az 1981. és 2005. között odajárt lövészekből és oktatókból alakult stáb várja a gyerekeket.

A szeptember végén megtartott eligazításokon a jelentkező ifjú lövészpalánták és kísérőik megismerkedhettek a lőtér, illetve a sportág történetével, jelenével, a jövőre vonatkozó elképzelésekkel és a légfegyveres pontlövészet szabályaiból is kaptak ízelítőt.

A lőtér vezetője, Kolláth Zoltán tudósítónknak elmondta, már a Magyar Diáksport Szövetség idei versenykiírásába is bekerült a sportlövészet, így az október 21-ei megyei fordulóban már a most jelentkező nebulók is részt vehetnek. A helyszín természetesen a pincelőtér lesz. Erre az elektronikus jelentkezést az iskola testnevelő tanárai segítségével lehet megejteni, október 18-ig. Az országos döntőt november 18-án rendezik majd, Derecskén.

A tavalyi sikereken felbuzdulva, a pincelőtéren idén is tervezik, hogy rendeznek egy nyílt napot a nagyközönség részére, november végén. Az egyesület továbbra is várja a lövészet iránt érdeklődő fiatalok és felnőttek jelentkezését, hogy ez a szép és hasznos sportág ismét bekerülhessen Salgótarján „sportvérkeringésébe”.

22251436_1877936882224383_1356409470_o

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s