Támogatják a csoportjaikat


ATLÉTIKA – Elismerték a SAC utánpótlás munkáját

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elismerte a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) utánpótlás területen végzett munkáját, így a előző félévben két iskolai csoportjukat is kiemelte, és a két csoportvezető munkáját bérrel is honorálta.

A klub a Kodály Tagiskolával 2012 óta ápol szoros együttműködést, a Mrakics Nikolett vezette csoport segítségével tudtak bekapcsolódni a Sport XXI. programba, ahol eddig összesen 20 állomáson 29 nyolcfős csapatot állítottak ki, és 5 aranyat is szereztek. A karancsaljai iskola 2016-ban került a látókörükbe, amikor is az “A sport legyen a Tied” program keretében értékes eszközcsomagot közvetítettek ki a tanintézménynek. Rozgonyiné Molnár Éva csoportvezető segítségével már háziversenyt is rendezek a településen, és két Sport XXI-es állomáson is hadra foghattak karancsaljaiakat.

Az előző félévben ezt a két csoportot emelték ki, a megyében egyedül a SAC ajánlhatott iskolát a programba. A testnevelők nem szedhetnek tagdíjat iskolai foglalkozásokért, ezért volt fontos a klub vezetésének, hogy valamilyen szinten honorálni tudják munkájukat. A klub célja, hogy még több tanintézménnyel építsenek ki hasonló együttműködést, így egyre több fiatalt tudnának bevonni a versenyeztetésbe. A most, szeptemberben induló félévben is előreláthatólag két csoportjukat támogatja majd a MASZ, de szeretnék elérni, hogy még több iskola és testnevelő csatlakozhasson be a SAC utánpótlás nevelő programjába.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s