Előkelő helyen végzett


ATLÉTIKA – Kassai Békemaraton

Sűrű hétvégei voltak mostanában a pásztói származású Zólyomi Kingának, hiszen több nagy megmérettetésen is helyt kellett állnia. Legutóbb Európa legrégebbi maratonján futott új egyéni rekordot.

A nyár elején dőlt el, hogy őt is meghívják a hegyifutó válogatottba, Olaszországban 32 kilométer és 3000 méteres szintkülönbség várt a magyar csapatra. Ahogy fogalmazott, nagy élmény volt a válogatott tagjának lenni és képviselni Magyarországot egy ilyen rangos világeseményen. Egész nyáron speciálisan – már amennyire ez Magyarországon lehetséges – készültek csömöri klubjának edzőjével, Berendi Antallal. Végül 5;19 óra alatt ért célba, ami már inkább az ultrafutó kategóriába tartozik.

A világbajnokságot követően már kinézte magának az október elejei Kassa maratont, a felkészülés egyik állomásaként elindult a Losonc és Salgótarján között megrendezett Nógrád maratonon is, amit semmiféleképpen nem szeretett volna kihagyni. Itt a leggyorsabb hölgyversenyzőként teljesítette a több mint 42 kilométeres távot, 3;24 órával. Mivel a pálya szintje hullámzott, elégedett lehetett az időeredményével.

A Kassai Békemaraton a legrégibb maratoni futóverseny Európában, a második legrégibb a világon (a bostoni maraton után). Először 1924-ben rendezték meg, az SBTC első bajnoka, Zelenka István 1930-ban győzni tudott rajta. Minden október első vasárnapjára szervezik Szlovákia második legnagyobb városában. Idén a pásztói futó szeretett volna 3;20 órán belül futni.

– Jól sikerült a felkészülésem és a pálya vonalvezetése is kedvezett, így sikerült 3;15:08-cal új egyéni csúcsot futni. A táv második fele gyorsabb volt, mint az első félmaratoni, ezért a maraton végén sikerült 4:25 perces kilométereket is menni – mesélte a célba érkezését követően. A 220 női induló között ezzel az idejével az előkelő 13. pozícióban, legjobb magyarként ért célba. A verseny erősségét jellemzi, hogy az első nyolc között csak kenyai és etióp futó nevével találkozhatunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s