Újra megcélozta az olimpiát


SÍFUTÁS – Beszélgetés a már havon készülő Papp Ildikóval

Az előző olimpiai ciklusban – több vitatható döntésnek köszönhetően – lemaradt az ötkarikás játékokról, most egy szülést követően újra megpróbálkozik a kvalifikációval. A Nógrád megyei Papp Ildikó tisztában van azzal, hogy nem vár rá könnyű feladat, de eltökélt célja, hogy jövő februárban ott legyen a XXIII. téli olimpiai játékokon, a dél-koreai Phjongcshangban. Épp egy szlovéniai edzőtáborozás közepette értük utol, hogy meséljen a felkészüléséről.

22281389_1667231293310317_1481443837_o

Papp Ildikó

A Vizsláson élő sportoló a mögöttünk hagyott nyarat alapozással, síroller, futó és erősítő edzésekkel töltötte. A monotonitást kisebb futóversenyekkel törte meg, ezeket rendszerint sikerrel abszolválta. Az ősz beköszöntével már síroller versenyek is szerepeltek a programban, legutóbb éppen Vácott sikerült diadalmaskodnia.

Jelenleg már havon tud edzeni, a szezonban először pár napja húzhatott sílécet a lábára, a válogatottal ugyanis a szlovéniai Planicán készül, ahol egy síalagútban tudnak nagyon jó körülmények között tréningezni. A válogatott munkáját egyébként egy osztrák edző segíti.

– A célom egyértelműen az olimpiai részvétel, de tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Új válogatási elveket vezettek be, ezek során kijelöltek öt versenyhelyszínt, az itt elért két legjobb hosszútávú, illetve egy sprint eredményt veszik figyelembe, és a legjobb mutatóval rendelkező mehet az olimpiára. Biatlonban sem könnyű a helyzet, alaposan megszigorították a szabályokat – mesélte.

Legközelebb az október 28-ai síroller országos bajnokságon vár nagy feladat Ildikóra, amelyet a Miskolc közeli Varbón rendeznek majd. A tervei között az szerepel, hogy minél több edzőtáborban vegyen részt, aminek egy része – a kisfia, Mátyás miatt – lehet, hogy családi összetartás lesz. Ezek mellett természetesen a válogatott edzőtáborai is várnak rá, hiszen minél több időt szeretne havon tölteni. Hamarosan a fent említett kiemelt versenyek is bekerülnek a versenynaptárba, ahol a maximumot kell majd kihoznia magából, ha el szeretné érni az álmát. Az első kiemelt állomásra november végén, Norvégiában kerül sor, amire egy egyhetes edzőtáborral készül majd fel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s