Szorgosan termel ősszel is


Atlétika. Tresó Gábor, a balassagyarmati Kiss Árpád VDSE hosszútávfutója az őszt is iszonyatos tempóban kezdte el.

dunakeszi

Tresó Gábor

– Manapság már annyiféle eszköz, kiegészítő, mérőszám, adat veszi körül a futást, hogy engem már kifejezetten zavar. Ennek ellensúlyozásaként visszatértem inkább a régi idők edzés módszereihez. Semmi különöset nem csinálok, csak még többet edzem. Tisztelegve ezzel a régi nagy futók előtt és bizonyítva, hogy az amatőrök fejlődése nem a csodaórák, kiegészítők és a töménytelen – sokak számára teljesen értelmezhetetlen – adatrengeteg elemezgetésében rejlik – mesélte. Többször két egymást követő nap is rajthoz állt, hét hét alatt összesen 11 versenyen indult el.

Az elmúlt időszakban sok munkával készült a versenyekre, és ennek meg is lett az eredménye. A sort az ilinyi 24 kilométeres terepfutó viadallal kezdte, ahol két tapasztalt terepfutó mögött a harmadik helyen ért célba, jobb időt futva az addigi versenycsúcsnál. Kemény pálya, fantasztikus környezet, barátságos légkör jellemezte a viadalt. A szigethalmi Szufla futófesztiválon (21 km) kánikula, fülledt száraz meleg lengte be az erdei pályát, mély, homokos talajjal. Gábor a sokszoros magyar maratoni és félmaratoni magyar bajnok Tóth Tamás mögött a második helyen ért célba, korosztályában az első helyen végzett, saját elmondása szerint nagyon nehéz futása volt. Ezt követően az Upponyban lebonyolított Lázbérci-tó maratonon rajtolt, hihetetlenül szép környezetben, nehéz pályán, jutalma egy bronz lett. Majosházán egy szeles félmaraton várt rá, sikerült egyéni csúcsot futnia a távon.

A Nógrád maratonon a frissítésekkel voltak gondjai, emiatt a táv utolsó harmadában között komoly krízisen ment keresztül, ám végül élete eddigi legjobb maratoni idejét futotta, a hullámzó pálya ellenére. Újabb nógrádi verseny következett, a hollókői Két vár futáson (26 km) szeretett volna nagyon jól szerepelni, ám túl bátran kezdett. Féltávig még minden rendben volt, de a végére teljesen kimerült. A nagyon meleg és az intenzív nógrádi dombok ezúttal erősebbek voltak nála, a nyolcadik helyen ért célba. A jászberényi Zagyvamenti Maratonon az előző napi kimerültség miatt óvatosabban kezdett, végül vállalható időeredménnyel finiselt. Az ócsai Városi futáson (21 km) az értékes nyeremény motiválta, és sikerült is győznie, ráadásul új egyéni rekorddal, jutalma egy repülőjegy lett. Velencén komoly feladat, 24 órás futás várt rá, ahová egy hirtelen ötlettől vezérelve nevezett, de nem állt még készen rá. A teljesített közel 95 kilométer mindenképpen biztató volt. Dunakeszin a „Crazy 5k” elnevezésű rendezvény egy vidám, őrült, hatalmas gumiakadályokkal nehezített szórakoztató verseny volt, könnyed futamgyőzelemmel. Az eddigi sort Dunaharasztiban, a Haraszti Futó Party-n zárta (28 km), ahol óvatos kezdéssel, majd egy okosan választott stabil tempóval végzett a harmadik helyen.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s