Előfordult, hogy csak a hosszabbítás döntött


THAI BOKSZ VIII. Salgó Fight Night, Salgótarján

Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a salgótarjáni muay thai és K1 gálát, a városi sportcsarnokba ellátogató szép számú néző hazai sikernek is örülhetett. A harcosok igazán odatették magukat, mind a tíz mérkőzés maradandó élményt nyújtott.

A délutáni amatőr IFMA muay thai küzdelmekben salgótarjáni, balassagyarmati, valamint és pásztói harcosok is kötelek közé léptek, és parázs meccseken bizonyították, hogy később komolyan lehet velük számolni.

Az esti rendezvényt idén is Dániel Zoltán, a nógrádi megyeszékhely sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg, majd az este főszereplőinek szorítóba szólítása következett, akik ekkor már szemlátomást a saját meccsükre összpontosítottak.

A legelső meccsen rögtön egy hazai harcosnak szoríthattunk, a rendező Salgó Fight SE (SFSE) színeiben lépett ugyanis kötelek közé Bangó Máté. A junior 67 kilóban kesztyűt húzó nógrádi a meccs nagy részében közelharcot vívott poltári ellenfelével, többnyire összeölelkezés közben ütötték vagy rúgták egymást. Több pontos találatának köszönhetően a salgótarjáni fiú egyhangú pontozásnak örülhetett, és ezzel köszönte meg a bizalmat edzőjének, Kövesi Tibornak. A szünetig hátralevő összecsapásokon K1-es és muay thai szabályrendszerben kiírt meccseket is láthatott a közönség. Előfordult, hogy nem a technikai tudás döntött, hiszen itt már magasan képzett bunyósok léptek kötelek közé. Többször azon múlt, hogy kinek a kezét emelték magasba, hogy ki bírta jobban erővel, vagy éppen állóképességgel. Természetesen akadtak kiütések is, egy-egy jól eltalált ütés, vagy rúgás megpecsételhette a mérkőzés végső kimenetelét.

DSC_0769

A salgótarjáni Bangó Máté (kék kesztyűben) győzelemmel debütált

Egy kis szusszanást követően újra egy nógrádi lépett szorítóba, a pásztói Zen Mushin Do Harcművészeti Egyesület (ZMDHE) képviseletében Matyóka Márió folytatta a programot. Első éles bevetésén nehéz ellenfelet kapott, hiszen K1-es szabályokkal (75 kilóban) a poltári klubvezető és edző készült a másik sarokban. Márió azonban nem csupán helytállt, hanem méltó ellenfele volt rutinosabb riválisának. Ezt a pontozók is így látták, akik nem is tudtak dönteni a 3×2 perc után, a döntetlen kihirdetése után jöhetett a ráadás menet. Itt tapasztaltabb ellenfele aktívabbnak bizonyult, jobban bírta erővel a hosszabbítást, így végül ő nyerte meg a meccset.

DSC_0794

A pásztói Matyóka Márió (kék kesztyűben) a ráadásban maradt alul

A következő meccs igazi kuriózum volt, hiszen hölgyek léptek a kötelek közé. A küzdelem nem „cicaharcot” hozott, keményen egymásnak estek a felek, végül Sándorfi Ajsa (Respect Muaythai My Gym) pontozásos győzelmet aratott. A két utolsó mérkőzés igazi nehézágyúk küzdelmét hozta. Előbb a debreceni Kulcsár Dániel tudott nyerni, megosztott pontozással, a főmeccsen pedig 100 kiló feszült neki 125 kilónak. Ez az 3×2 perc is döntetlennel zárult, így jöhetett a plusz menet. Itt Sós Tibor (Halásztelek Muay Thai Gym) kezdett vehemensebben, utána azonban Hegyi Zoltán (Twins Gym) is összeszedte magát, és úgy megsorozta ellenfelét, hogy az kénytelen volt feladni a meccset.

DSC_0828

Kuriózum volt a hölgyek meccse, végül Sándorfi Ajsa (piros kesztyűben) nyert

Az SFSE szervezői nyolcadik alkalommal is maradandót tudtak alkotni, kiváló, emlékezetes párosításokat hoztak tető alá, kiszolgálták a nézők igényeit, és ezúton is köszönik a támogatók, önkéntesek segítségét.

Album

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s