Visszakerülni a térképre


ATLÉTIKA – Sport XXI., mezei futás Salgótarjánban

Október 21-én, szombaton első alkalommal rendezik Nógrád megyében az utánpótlás program részét képező Sport XXI. regionális versenysorozatának egyik állomását. A salgótarjáni Tóstrandon a térség legjobb fiatal mezei futói állnak majd rajthoz, köztük több mint harminc SAC-ossal.

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) 2012. óta rendszeres résztvevője a sorozatnak, az elmúlt 20 állomáson összesen 29 nyolcfős csapatot állítottak ki, 20 megszerzett érmükből öt arany, de az egyéni pályaversenyeken is tudtak már sikereket felmutatni. Idén tavaszig területileg a borsodi és hevesi csapatokhoz tartoztak, akkor viszont átkerültek a keleti fővárosi, illetve Pest megyei csapatokhoz, ahol nagyobb merítésből, kedvezőbb feltételek mellett készülnek a nagy eredményekkel büszkélkedő klubok.

A tavasz óta folytak a tárgyalások, hogy egy állomásnak a nógrádi megyeszékhely is otthont adhatna, hiszen az elmúlt esztendők utazásai alaposan megviselték a klub pénztárcáját, és a szülők segítségére voltak hagyatkozva, hogy eljuthassanak egy-egy távoli helyszínre. Mivel a jelenlegi salgótarjáni létesítményhelyzet másra nem alkalmas, a mezei futó állomásra esett a választás, ahol egyébként bajnoki aranyakat is termeltek az utóbbi időben a SAC-osok.

sport21 10.18

Komoly mezőnyök versenyeznek majd a Tóstrandon

Pár hete elkészült a versenykiírás is, ezzel a nógrádi rendezvény bekerült a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) versenynaptárába is – ilyenre a somoskői Ugrógála és a balassagyarmati gyalogló gála eltűnése óta nem volt példa. A MASZ mellett egyébként az EMMI és Salgótarján önkormányzata is támogatja a rendezvényt.

Szombaton így a program történetében először Salgótarján látja majd vendégül az Észak-magyarországi régió legjobbjait. A Tóstrand horgásztójánál 10 órától gyülekeznek majd a futók, a megnyitóra 10.45-kor kerül sor, míg az első rajtot 11 órakor indítják el. Mindkét érintett korcsoportban (U11 és U13) nyolc-nyolc fős csapatok mérkőznek meg egymással, négy fiú és négy lány eredménye adódik majd össze. A salgótarjániak mind a négy érintett csoportjukat mozgósították a jeles alkalomra, három csapatuk sorakozik majd a rajtnál, a tartalékokkal együtt több mint harmincan képviselhetik a SAC-ot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s