Hazai győzelem született a program nógrádi premierjén


ATLÉTIKA – Sport XXI., mezei futás, Salgótarján

Első alkalommal adott otthont nógrádi helyszín a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kiemelt utánpótlás programjának, a napokban ugyanis Salgótarjánban rendezték meg a Sport XXI-es versenysorozat Észak-magyarországi régiójának mezei futó állomását. A szervező Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) összesen 29 fiatalt állított rajthoz a nap során, az idősebb korcsoportban pedig az abszolút első helyet is megszerezte a klub nyolcfős alakulata.

A SAC ötödik esztendeje aktív résztvevője a programnak, több sikeres versenyző került már ki a Sport XXI-es keretükből. Idén tavasszal jelentkeztek, hogy szeretnének egy fordulót a megyébe hozni, a létesítményhelyzet miatt pedig a mezei futó állomásra esett a választás. A régió koordinátora, Kovács Zoltán a helyszínbejárás során támogatásáról biztosította szervezőket, így a Tóstrandon megkezdődhetett a pálya kialakítása. A megvalósításban nagy segítséget nyújtott az SHKE, a hegyibringások rutinos versenyrendezőnek számítanak a városban, így biztosítani tudták a kellő felszereléseket. A MASZ és az EMMI mellett Salgótarján önkormányzata is támogatta az eseményt.

A régióhoz tartozó hat jelentős egyesület is leadta nevezését, így a verseny napján közel másfélszáz 9-12 éves fiatal állt rajthoz. A házigazdák valamennyi csoportjukat aktivizálták, így 29-en is a klub színeiben futottak. A rendezvényt Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere nyitotta meg.

DSC_0445

Népes és erős mezőnyök gyűltek össze a horgásztó körül

A kisebbeknél Oláh Bátor és Kiss Dalma személyében két egyéni ezüstöt szerzett a SAC, míg csapatban a harmadik helyen zártak a nógrádiak, a győzelem hatalmas fölénnyel a Csepelhez került.

Az U13-as korosztályban a salgótarjáni fiúk hengereltek, Burai Bence sikere mellett Simkó Máté Boldizsár ezüstérme, Nyírjei Soma ötödik-, illetve Szabó Barnabás nyolcadik pozíciója is hozzájárult ahhoz, hogy óriási lehetőség nyílt az abszolút első hely megszerzésére. A SAC-os lányok is remek teljesítménnyel rukkoltak elő, így végül kettő helyezési pontnyi előnyt meg tudtak tartani a Csepellel szemben, azaz itthon tartották az egyik serleget.

Az eredményhirdetésen az SBTC kétszeres olimpikon hosszútávfutója, Mecser Lajos adta át a díjakat, aki 22 magyar bajnoki címéből 11-et mezei futásban szerzett. A két korcsoport győztes csapata egy serleggel, a dobogósok éremmel gyarapodtak, de minden résztvevőnek jutott apró ajándék, melyeket SAC-os logóval ellátott hátizsákokban kaptak meg.

Valamennyi csapat vezetője elismerően szólt a rendezésről, így nagy eséllyel a jövő őszi mezei futó állomás is a nógrádi megyeszékhelyre kerül majd.

Eredmények.

U11 (67 induló).
Fiúk:
1. Kalász Bertold (Dunakeszi VSE), 2. Oláh Bátor Gábor (Salgótarjáni AC), 3. Fazekas Soma (Gödöllői EAC).
Lányok: 1. Sum Nikolett (Veresegyház VSK), 2. Kiss Dalma (Salgótarjáni AC), 3. Mohácsi Blanka (Csepeli DAC).

Csapat: 1. Csepeli DAC „A”. 2. Dunakeszi VSK 97. 3. Salgótarjáni AC „A” (Fiúk: 2. Oláh Bátor Gábor, 7. Keresztes Kristóf, 13. Oravecz Kevin, 26. Knyazoviczki Marcell. Lányok: 2. Kiss Dalma, 14. Németh Fanni, 20. Tóth Luca, 21. Erdélyi Anna) 105. 4. Csepeli DAC „B” 121. 5. Gödöllői EAC 161. 6. Veresegyház VSK (7 fő) 100. 7. Salgótarjáni AC „B” (Fiúk: 28. Varga Bálint, 31. Korim Márió, 32. Géczy Bálint. Lányok: 28. Virágos Zsófia, 29. Tóth Kamilla Virág, 31. Király Csenge, 32. Bozó Nikolett, 33. Korim Dalma) 211. 8. Váci Reménység (6 fő) 132.

U13 (77 induló).
Fiúk: 1. Burai Bence (Salgótarjáni AC), 2. Simkó Máté Boldizsár (Salgótarjáni AC), 3. Veres-Nagy Soma (Csepeli DAC).
Lányok: 1. Babinyecz Anna (Csepeli DAC), 2. Viha Borbála (Gödöllői EAC), 3. Belényesi Hanna (Gödöllői EAC).

Csapat: 1. Salgótarjáni AC (Fiúk: 1. Burai Bence, 2. Simkó Máté Boldizsár, 5. Nyírjei Soma, 8. Szabó Barnabás. Lányok: 5. Bali Emese, 13. Nagy Veronika, 15. Hegedűs Flóra, 19. Tóth Enikő) 68. 2. Csepeli DAC „A” 70. 3. Dunakeszi VSK 100. 4. Gödöllői EAC 104. 5. Veresegyház VSK 180. 6. Csepeli DAC „B” 196. 7. Váci Reménység (2 fő) 53. (További SAC-os eredmények. Fiúk: 12. Vági Dániel, 18. Papik Zétény, 33. Józsa Bence. Lányok: 26. Péter Janka, 27. Seres Karina)

Teljes album.

DSC_0576

A SAC-os résztvevők és felkészítők a jól megérdemelt kupával

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s