A távolugró csúcstartó Somoskőben


Atlétika. A napokban ismét neves vendégeket fogadott a somoskői sportmúzeum. Angyal János ismét körbevezethette a kibővült gyűjteménynél a távolugrás magyar rekorderét, Szalma Lászlót, aki kedves ajándékkal érkezett a vár alá.

Az első 8 méteres magyar távolugró abból az apropóból érkezett megyénkbe, hogy nemrég kiadott könyvüket dedikálhassa régi barátjának, az ugrógálák atyjának. A MASZ alelnökét szerzőtársa, a nevét több jeles műhöz is adó Török Ferenccel érkezett, együtt csodálhatták meg Usain Bolt dedikált futócipőjét is. A könyv a TF történetét mutatja be, átfogó írások emlékeznek az elmúlt kilenc évtizedre. A látogatókhoz csatlakozott a Nógrád Megyei Hírlap korábbi munkatársa, az aranytollas Bobál Gyula is.

Angyal és Szalma

A találkozó résztvevői a somoskői sportmúzeumban


Szalma László

Az idén hatvan esztendős Szalma László a távolugrás magyar rekordere (1985, 830 cm), a Testnevelési Egyetem tanszékvezető tanára, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke. Fedett pályás Európa-bajnok (1978, Milánó, 783 cm; 1983, Budapest, 795 cm), olimpiai 4. (1980, Moszkva, 813 cm), vb-4. (1983, Helsinki, 812 cm), 7x magyar bajnok (1978, 1980, 1981, 1982, 1983, 1985, 1988), az első 8 méteren felüli magyar távolugró. Atléta-, és golfszakedző.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s