Két címvédés, két trónfosztás a díjátadón


SÍFUTÁS – Papp Ildikó célja az olimpia

Egyhetes norvégiai edzőtábort követően remekül szerepelt egy kvalifikációs versenyen a nógrádi Papp Ildikó, aki ezzel még közelebb került a jövő februári téli olimpiához.

A norvégiai Beitostolenben rendezett FIS versenyen több mint százan neveztek előre, de a szervezők az erős mezőny miatt ennek csak a felét hagyták elrajtolni 10 kilométeren.

– A verseny előtt egy hetet töltöttünk kint, így a pályát már ismertem, nagyon jó körülmények fogadtak kint. Ezúttal 270 ponttal végeztem, ebben az erős mezőnyben erre számítottunk – értékelt Ildikó.

Ahhoz, hogy valakinek olimpiai álmai legyenek, a kvalifikációs szezonban legalább öt versenyen kell 300 pontátlagnál alacsonyabb eredményt elérnie, ez felel meg a B-szintnek. Ildikó tavaly decemberben, Csorbatón, és az idei világbajnokságon, Lahtiban már elérte ezt a szintet, és ezúttal Norvégiában is sikerült, így még két versenyt kell abszolválnia. A következő esélye erre december 2-án és 3-án az ausztriai Seefelden lesz, majd jöhet Csorbató, amitől elmondása szerint nagyon sokat vár a vizslási sportoló.

– Egy magyar B-szintes mehet az olimpiára sífutásra, ha megvan az öt szintje. Amennyiben Szőcs Emőke nem szerez kvótát biatlonban, akkor előfordulhat, hogy meg tud előzni a sorban. Bízok benne, hogy sikerül elérnie a célját, mert ebben az esetben enyém a sífutó kvóta, persze, ha megvan az öt B-szintes eredményem. A többiek messze vannak tőlünk, valószínűleg kettőnk között dől el a kvóta sorsa – foglalta össze esélyeit Ildikó.

2 hozzászólás

  • bakoslaszlo

   Kedves Anna!
   Igen, Ildikó már Vizsláson él, és fővárosi egyesület segíti céljai elérésében. Azonban továbbra is megyénkben él, és készül, valamint jövőjét is itt képzeli el.
   A B-szint azt jelenti, hogy nem automatikusan szerzi meg az indulási jogot, hanem országokra lebontva lehet hozzájutni.
   Szorítsunk hát neki, hogy kijusson! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s