Újjászületőben a salgótarjáni lövészet


SPORTLÖVÉSZET – Helytálltak a nógrádiak a derecskei diákolimpiai döntőn

Tíz nógrádi részvételével rendezték meg a sportlövők diákolimpiai döntőjét. Derecskén légpisztollyal és légpuskával próbálkoztak a mieink, közülük Vlaszács Tamás negyedik, Sütő Martin ötödikként zárt.

A két éve újranyitott salgótarjáni Gagarin lőtéren megrendezett megyei diákolimpiai verseny dobogósai kvalifikálták magukat az országos döntőre.

A gagarinosok az előző évben is szerepeltek már a fináléban, de akkor még csak a középmezőnyben végeztek. Viszont hosszú idő után az volt az első komolyabb megmérettetésük, így már egy megye sem hiányzott a rendezvényről – ezért egyébként dicséretet is kaptak a Magyar Sportlövők Szövetségétől (MSSZ).

A derecskei országos döntőn közel 350 versenyző indult, 30 és 50 közötti kategóriánkénti létszámmal. Olyan gagarinos lány (Molnár Hanna) is kvalifikálta magát, aki októberben fogott először puskát a kezébe. A Sütő gyerekek (Martin és Rebeka) már másfél éve edzenek, így meg is lett az eredménye.

A pincelőtéren készülők mellett a biatlonosok is elutaztak Derecskére, a felkészülést is együtt csinálták végig. Földi László tanítványai közül Gál Péter 12., Rigó Bálint pedig 32. lett.

Minden induló versenyző egy-egy derecskei almát kapott ajándékba, ami a lőállásban várta gazdáját. A szülők is segítik a csoportot, többen elkísérték gyermeküket a fináléra.

Ide tartozó hír, hogy december 6-án, 16.30 órától a szülőkkel közösen egy Mikulás napi lövészetet szerveznek a Gagarin pincelőtéren.

További eredmények.

Légpuska. Fiúk/A: 28. Vlaszács Tamás 136. Fiúk/B: 26. Frics Márton 159 … 31. Fülepi Dávid 153 … 38. Vlaszács Gábor 143. Lányok/A: 13. Sütő Rebeka 158 … 32. Molnár Hanna 119.

Légpisztoly. Fiúk/A: 4. Valszács Tamás 171. Fiúk/B: 5. Sütő Martin 173 … 25. Vlaszács Gábor 142 … 29. Rozgonyi Zsolt 135.

image222

Nógrádiak a döntőben (balról): Sütő Rebeka, Rozgonyi Zsolt, Vlaszács Tamás, Fülepi Dávid, Frics Márton, Sütő Martin, Vlaszács Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s