Harmadszor is egymásnak esnek


AMERIKAI FOCI – Szombaton újra salgótarjáni gála

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnok immáron harmadik alkalommal ad majd otthont jótékonysági amerikai foci tornának. Előzetesen hat csapat adta le jelentkezését a december 2-ai tornára, amelynek bevételét idén is a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztálya kap majd.

A gála ötlete három, a sportágért rajongó fiatalember, Dóra Attila, Keller Mihály és Szántó Tamás fejéből pattant ki. Először 2015 februárjában, majd egy évvel később újra tető alá hozták a rendezvényt. Az első tornát az Eger Heroes, a másodikat a Szeged Bats nyerte meg.

A korábbi gálákon elindult a salgótarjáni csapat is, a Rascals azóta szétszéledt, így ezúttal csak a vendég csapatokban találkozhatunk egy-két nógrádi ismerőssel, salgótarjáni kötődésű játékos majdnem mindegyik csapatban felbukkan majd.

Tavaly is látványos összecsapásokat rendeztek – fotó: B.L

 

Idén hat csapat nevezett, a kilátogató nézők összesen 11 mérkőzést láthatnak a nap során. Nem kis csapatok érkeznek majd a megyeszékhelyre, a Jászberény Wolverines a Divízió II-ben játszik, míg az Eger Heroes idén HFL elődöntőd vívott. A Salgótarjánban most bemutatkozó Dunakeszi Rangers jövőre indul először a Divízió II-ben, a Hajdúszoboszló Rhinos játékosai pedig a Debrecen Gladiators csapatát erősítik a ligában. Az Óbudai Egyetem Panthers az itthoni egyetemi footballt próbálja meghonosítani, míg a fővárosi Expendables egy baráti társaság, ahol minden játékos tapasztalt, de már feltétlenül aktív játékos. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, az évek alatt kialakult az a kemény mag, amelyik kérdés nélkül segítenek a lebonyolításban. A rendezvény helyszínén 11 és 14 óra között véradási lehetőséget is biztosítanak majd.

A tavaly összegyűjtött több mint egy millió forintból vérnyomásmérőket, gyógyszerporlasztókat, digitális és infrás lázmérőket, baby hall-ereket, véroxigén- és pulzusmérőt, digitális csecsemőmérleget, pelenkákat, hűtőket, vízforralókat, mikrohullámú sütőt, egy kényelmes kanapét, egy kékfény lámpát, illetve rengeteg játékot sikerült kigazdálkodni. A gálán felajánlott játékok, ajándékok szintén eljutottak a kórházba. Remélhetőleg idén is hasonlóan sikeres lesz a rendezvény.

A korábbi gálák végeredményei.

2015: 1. Eger Heroes, 2. Miskolc Lions, 3. Budapest Giants, 4. Miskolc Renegades II., 5. Jászberény Wolverines, 6. Vác Pandas, 7. Salgótarján Rascals&Panthers, 8. Gödöllő Pirates, 9. Hajdúszoboszló Rhinos. A torna legjobbja (MVP): Berg Zoltán (Eger Heroes).

2016: 1. Szeged Bats, 2. Budapest Expendables, 3. Eger Heroes, 4. Jászberény Wolverines, 5. Miskolc Lions, 6. Salgótarján Rascals, 7. Hajdúszoboszló Rhinos. A legértékesebb játékos (MVP): Lőwy Ákos (Szeged).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s