Újabb nagy lépés az olimpia felé


SÍFUTÁS

Papp Ildikó egyre közelebb kerül a hőn áhított téli olimpiai szerepléshez, a legutóbbi két versenyén bebiztosította a B-szintes minősítését.

Ahhoz, hogy valakinek olimpiai álmai legyenek, a kvalifikációs szezonban legalább öt versenyen kell 300 pontátlagnál alacsonyabb eredményt elérnie, ez felel meg a B-szintnek. Ildikó tavaly decemberben Csorbatón, az idei világbajnokságon Lahtiban, illetve pár hete Norvégiában már elérte ezt a szintet.

A nógrádi nemrég az osztrák Seefelden is sílécet csatolt, a 2019-es világbajnokság pályáján. A 10 kilométeres távon 212 ponttal teljesített, ez középmezőnybeli helyezést és szezoncsúcsot hozott.

– Jó erőben éreztem magam, a mezőny is kedvezett, hiszen mindig volt kivel mennem, nagyon örültem a jó pontszámnak – értékelt Ildikó.

Ezt követően az egyik kedvenc pályájára, Csorbatóra utazott, ahol 7,5 kilométer várt rá. Újra a középmezőnyben tudott végezni, és ezúttal 233 ponttal zárt, ezzel teljesítette az olimpiai B-szintes követelményeket.

– A helyezésnek nagyon örültem, bár pontban jobbat szerettem volna. A verseny közben éreztem, hogy valami nagyon hátráltat. Akkor még a magaslati levegőre fogtam, de estére kicsit lebetegedtem. Az edzőm is elégedett volt, neki köszönhetően igazán profin waxolt lécekkel versenyezhettem – mesélte Ildikó.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nógrádi indulása attól is függ, hogy Szőcs Emőke biatlonban szerez-e kvótát. Nos, e tekintetben is jól állunk. A lehetségesen kiadható négy szabadkártyából jelenleg övé a negyedik, azért kell szorítani, hogy ez így is maradjon, ebben az esetben ugyanis Ildikóé lenne a sífutó kvóta.

Bár a nógrádi sportoló megyénkben készül, a versenyeken fővárosi színekben indul, a Panoráma SE-nél pedig Csúr Attila segíti a felkészülését.

– A legutóbbi két versenyhétvégével azt gondolom, alapvetően elégedettek lehetünk. A szezonnyitó norvégiai versenyhez képest formajavulást érzek és ezt a FIS pontban mért eredmények is mutatják. Ami számunkra a legfontosabb, hogy a 10 kilométeres szabadstílusú versenyben – ami az olimpián is lesz – Ildikó jó eredményt ért el, mindkétszer jóval az olimpiai kvalifikációs szinten belül teljesítve – értékelt az edző.

A sífutóra most egy kis pihenő vár, aztán január közepén lesz a csehországi Nove Mesto-ban a következő kvalifikációs verseny, addig azonban még lehet, hogy a szomszédos szlovák versenyeken is elindul majd. Január 20-án zárul a kvalifikációs időszak, és a hónap végére megszületik a döntés.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s