A régió második legjobb klubja lett a SAC


ATLÉTIKA – Sport XXI., terematlétika

Idén is a Sport XXI-es versenysorozat terematlétikai fordulójával nyitotta az esztendőt a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) utánpótlása. Az egyesület Gödöllőn három csapatot állított ki, a fiatalok U11-ben ezüstérmet szereztek, míg U13-ban mindössze fél ponttal maradtak le a dobogóról.

A klub történetében először tudott három csapatot is kiállítani a terematlétikai állomáson. A betegségek és a havazás ellenére is 24 gyerek utazott Gödöllőre, ahol a régió legjobbjai várták őket. A SAC sikeresen gyúrta össze legjobbjait a kodályos, a karancsaljai és a balassagyarmati dózsás csoportjukból. Ezúttal is több szakágban kellett bizonyítaniuk a nyolcfős csapatoknak, a zsámolyszökdelés és váltófutások mellett helyből hármas-, illetve ötösugrás és medicindobás is szerepelt a programban.

Az U11-es korcsoportban a nógrádiak két számban is másodikak lettek, így a mindent besöprő csepeliek mögött megszerezték a második helyet. A 12 csapat között olyan klubokat utasítottak maguk mögé, mint a házigazda Gödöllő, a Veresegyház, a Cegléd, a Dunakeszi vagy a Maglód.

A nagyobbaknál két csapatot is beneveztek a SAC-osok, az erősebb csapat célja a minél előkelőbb helyezés megszerzése volt, míg a kezdők ismerkedtek a versennyel. A „Gepárdok” a gátváltóban és a medicindobásban is másodikak lettek, ami előrevetítette az előkelő helyezést. Végül fél pontos hátránnyal csúsztak le a dobogóról, ami így is előrelépés a decemberi fordulóhoz képest.

A verseny összességében a Mrakics Nikolett és Körmendy Nikolett vezette SAC a második legeredményesebb egyesületnek bizonyult a második és negyedik helyezésével. Ezzel bebizonyították, hogy a mezei futás mellett már terematlétikában is a régió meghatározó egyesületévé nőtték ki magukat, és megfelelő atlétikai pálya építése esetén szabadtéren is bele tudnának szólni a legjobbak dolgába.

Március elején a mezei futó fordulóval folytatódik a MASZ kiemelt utánpótlás programja.

DSC_4080

Az U11-es ezüstérmes csapat a felkészítőkkel

A nógrádiak eredményei.

U11. Sprintváltó: 3. SAC 1:21,5 perc. Gátváltó: 3. SAC 1:26,3 perc. Helyből hármasugrás: 3. SAC 26 pont. Zsámolyszökdelés: 2. SAC 228 db. Medicindobás hátra: 2. SAC 29 pont. Végeredmény (12 csapat): 2. SAC (Oravecz Kevin, Péter Nándor, Géczi Bálint, Korim Márió, Holecz Anna, Erdélyi Anna, Horváth Lili, Keresztes Kristóf) 13,5 pont.

U13. Sprintváltó: 7. SAC Gepárdok 1:17,5 perc … 12. SAC Kacsák 1:26,9. Gátváltó: 2. SAC Gepárdok 1:21,6 perc … 11. SAC Kacsák 1:30,5. Helyből ötösugrás: 5. SAC Gepárdok 26 pont … 12. SAC Kacsák 16. Zsámolyszökdelés: 3. SAC Gepárdok 239 db … 9. SAC Kacsák 218. Medicindobás hátra: 2. SAC Gepárdok 20 … 12. SAC Kacsák 10. Végeredmény (12 csapat): 4. SAC Gepárdok (Kiss Dalma, Tóth Luca, Papik Zétény, Nagy Veronika, Józsa Bence, Buzás Julietta, Benyovics Bence, Horváth Bence) 19,5 pont … 11. SAC Kacsák (Marsiczki Renáta, Oravecz Margaréta, Pelhős Máté, Szenográdi Zsófia, Papp Rebeka, Babcsán Babett, Csányi Anna, Korim Dalma) 56.

Album

DSC_4164

Az U13-as SAC-os csapatok

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s