Nem csak futásban voltak érdekeltek a SAC-osok


ATLÉTIKA – Fedett pályás újonc ob

Az elmúlt hétvégén a legfiatalabb bajnoki korcsoportosak, a 13 éves újoncok vették birtokba a fővárosi BOK csarnokot. Nógrád megyét a Sport XXI. programból kiöregedő három SAC-os képviselte.

Atlétika. A kétnapos viadal volt az első olyan újonc bajnokság, ahol ez a korosztály önálló, külön megrendezett ob keretében döntötte el az érmek és helyezések sorsát. A két nap során 22 versenyszám szerepelt a programban. A jegyzőkönyv 396 egyéni rajthoz állást és 23 csapat részvételt rögzített. A megrendezett versenyszámok aranyérmein összesen 15 szakosztály osztozkodott.

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) három versenyzőt indított a bajnokságon, megyénkből más egyesület nem volt érdekelt. A legjobb helyezést a 2000 méteren induló Simkó Máté Boldizsár érte el, Máté Csaba tanítványa az ötödik helyen ért célba a 18 fiú között. Ugyanezen a távon Bali Emese a 13. pozícióban zárt.

A klub nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ifjú atlétáik ne csak a futószámokban legyenek érdekeltek, a jelenlegi nehéz létesítményhelyzet ellenére a bajnokságon egy ugrót is be tudtak már nevezni. Szabó Barnabás helyből ötösugrásban bekerült a legjobb tíz közé.

DSC_4196

Szabó Barnabás (SAC) helyből ötösugrásban indult

Az előttünk álló hétvégén a serdülők (14-15 évesek) küzdenek meg a bajnoki helyezésekért, a rajtlista alapján ismét csak a SAC delegál majd versenyzőt.

A SAC-os eredmények.

Fiúk. 2000 méter (18 induló): 5. Simkó Máté Boldizsár 7:00,17 perc. Helyből ötösugrás (17): 10. Szabó Barnabás 11,62 méter. Lányok. 2000 méter (25): 13. Bali Emese 7:48,17 perc.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s