Megvan a SAC első idei bajnoki érme


ATLÉTIKA – Fedettpályás serdülő ob

Az újoncok utána a serdülők (14-15 évesek) vették birtokukba a fővárosi BOK csarnokot. A fedett pályás országos bajnokságon a SAC futója, Kovács Gyöngyvirág egy bronzéremmel gazdagodott.

A kétnapos ob-n 24 versenyszámban kerültek kiosztásra a bajnoki érmek, a nagy versenyzési kedvet mutató eseményen összesen 18 szakosztály nyert aranyérmet.

Nógrád megyét ezúttal csak Kovács Gyöngyvirág, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) versenyzője képviselte, aki két számban állt rajthoz. Máté Csaba tanítványa mindkét távon kihozta magából a legtöbbet, és két ezüstjelvényes szinttel ért célba.

DSC_4710

Kovács Gyöngyvirág (elől) útban a bronz felé

A hosszabb, 3000 méteres számban okos versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet. A két esélyest elengedte a mezőny, utána sokáig „vonatoztak” négyen. Gyöngyvirág kivárt, és pár körrel a vége előtt hagyta ott riválisait, akik nem tudták vele tartani a lépést, így harmadikként ért célba. A rövidebb, 1500 méteres számban a dobogósok magabiztosan őrizték helyezésüket. Utánuk azonban sűrű volt a mezőny, közülük a legjobban a salgótarjáni futó hajrázott a legjobban, így övé lett a negyedik pozíció. Mindkét számban a Pegazus klasszisa, Csuta Dorottya szerezte meg a bajnoki címet.

Gyöngyvirág ezzel a klub idei első bajnoki érmét szerezte meg, újabb bronzzal kiegészítve tavalyi kollekcióját. Egy éve fedett pályán és a mezei ob-n is harmadik lett.

A klub a február végi ifjúsági és junior fedett pályás bajnokságon is indít majd versenyzőt. Aztán rá egy hétre már meg is kezdődik a mezei futó szezon, tehát sűrű hétvégék várnak a SAC-osokra.

A SAC-os eredmények.

Lányok. 1500 méter (15 induló): 4. Kovács Gyöngyvirág 5:10,42 perc. 3000 méter (16): 3. Kovács Gyöngyvirág 11:01,07.

Album

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s